To je to što me zanima!

Nijemci otkrili: Brekalo je bolji igrač zbog - Cristiana Ronalda

U Hrvatskoj su mi kopačke bile 'bijele od kreča' jer sam se kretao samo uz aut-crtu, naučio sam ići pravolinijski gore-dolje. Cristiano ima pravo kad kaže da treba igrati drukčije, misli Brekalo
Vidi originalni članak

Njemački super-tiražni SportBild tvrdi kako je naš mladi napadač Josip Brekalo (21) sve bolji i u hrvatskoj reprezentaciji i u Wolfsburgu zato što: proučava snimke i izjave velikog Cristiana Ronalda (34).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ronaldo u svom dokumentarcu govori kako je nogometno istinski 'procvao' kada je prestao ordinirati samo uz aut-crtu nego se sa loptom kretati prema golu i time postao puno opasniji kao strijelac.

Bild pak prenosi Brekalove riječi:

- Ima Ronaldo pravo. U Hrvatskoj su mi kopačke bile 'bijele od kreča' jer sam se kretao samo uz aut-crtu, naučio sam ići pravolinijski gore-dolje. Kada je nakon Bruna Labbadije (53) za trenera u Wolfsburgu došao Oliver Glasner (45) rekao mi je da me više vidi u sredini terena te da tako mogu napraviti pozitivni iskorak u mojoj igri.

VIDEO: DALIĆEVI KLINCI S KLUPE Brekalo nanizao trojicu, Vlašić majstorski pogodio od stative

I... U 12 ovosezonskih utakmica za Wolfsburg od kojih je triput ulazio s klupe Brekalo ima četiri gola i četiri asistencije. A Hrvatsku i Europu je zadivio akcijom koja je donijela vodstvo Vatrenima.

Sprint s loptom od nekih 50 metara, driblinzi i ulazak s lijevog boka u sredinu. Vrhunski. Proučavanje ponajboljeg na svijetu i trenerovo povjerenje imaju blagotvoran učinak.

Labbadia ga je najčešće držao na klupi, Glaser ga stavlja na teren. Donedavno je 'živio uz aut-crtu', studiranje načina igre Cristiana Ronalda značilo je pomak nabolje u napadačkom smislu bez ikakvog negativnog učinka na igru prema natrag.

Brekalo uči od Ronalda i izgleda da je - jako dobar učenik!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 25.10.2019.

    Mali je igracina

  • Danilo Ignacije Pribićević 25.10.2019.

    cristiano je vizionar koji je unaprijedio nogomet toliko da ovo sto gledamo od njega je nesto sto ce tek za 50-60 godina biti normalno. covjek stvarno svakom moze bit uzor.

  • jurkotic 25.10.2019.

    On i Orsic buduca krila, ne moze bolje :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare