To je to što me zanima!

Nikad kraće priopćenje sudačke komisije HNS-a: 'Sve su odluke sudaca i VAR sobe bile ispravne'

Kod pobjedničkog gola Rijeke i dva gola Hajduka centimetri su odlučivali. Iako pozicija kamera nije bila najbolja, komisija smatra da su suci odlučili ispravno
Vidi originalni članak

U redovitoj sudačkoj analizi Komisije nogometnih sudaca HNS-a, u kojoj spominju dvojbene sudačke odluke proteklog kola HNL-a, ovaj put nema nijedne. Pa tako na službenoj stranici saveza stoji priopćenje:

"Nakon analize 19. kola Super Sport HNL-a, KNS HNS-a izražava zadovoljstvo izvedbom sudačkih timova u terenu za igru i timova u VAR sobi. Sve konačne odluke sudačkih timova u suradnji s timovima u VAR sobi donesene su ispravno, te su u skladu sa PNI-e i VAR protokolom."

POGLEDAJTE VIDEO: Kampanja 'Svi smo jedna obitelj'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najviše polemike u studijskim analizama 19. kola HNL-a izazvali su poništeni golovi Hajduka u prvom poluvremenu utakmice protiv Istre, pogotovo onaj prvi koji je pao nakon zaleđa Marka Livaje. Zamrznuta slika ne otkriva najjasnije poziciju posljednjeg igrača Istre i napadača Hajduka.

Glavni sudac Igor Pajač nije priznao gol Darija Melnjaka u nastavku akcije, kao ni onaj Tonija Borevkovića šest minuta poslije zbog zaleđa u kojem se našao sam stoper Hajduka, i to nakon što je pretposljednji igrač obrane Puljana bio golman Lovro Majkić.

Kontrolor Draženko Kovačić, koji zastupa stav komisije, u emisiji Studio HNL na MAXSportu tvrdio je da je Livaja bio u zaleđu 10-15 centimetara, a Borevković 40.

Centimetri su odlučivali i kod pobjedničkog gola Rijeke protiv Šibenika. Jorge Obregón vraćao se po loptu prije nego što je atraktivno zabio, a nakon duge analize i crtanja linija suci su gol priznali. I Kovačić, ali i Marijo Strahonja na HTV-u, imali su prigovora na poziciju kamera na Šubićevcu. I jedni i drugi okrivili su tehniku za čekanje, a ne suce.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Šaptač_Majmunima 01.02.2023.

    Kako god, još nije prošlo nijedno jedino kolo u kojem sudci nisu oštetili ajduka, tko ne vjeruje neka pita bilo kojeg pravog navijača tog provincijskog klubića. Čak i kad je razlika u bodovima bila 18 bodova kmečali su o sudačkoj nepravdi i pretili izlaskom iz lige. Sramota i od kluba i od navijača!!!

  • mars7 01.02.2023.

    Sta ocekivat od hnl.sudaca 7 min gledali crtu ni z od zaleda

  • p.u.r.g.e.r. 01.02.2023.

    Kak je odigral Hajduk...? Nisam pratil

Komentiraj...
Vidi sve komentare