To je to što me zanima!

Nike tužio hrvatskog dizajnera Dekovića zbog odavanja tajne

Američki sportski gigant Nike tuži trojicu svojih bivših dizajnera za odavanje poslovnih tajni i krađu ideja. Među njima je i Denis Deković koji je prešao u Adidas
Vidi originalni članak

Jedan od najpoznatijih sportskih brendova na svijetu, američki Nike, najavio je kako će tužiti trojicu bivših dizajnera za odavanje poslovnih tajni. Među njima je i Hrvat Denis Deković, 39-godišnji Porečanin koji je dizajnirao kopačke za brojne svjetske zvijezde poput Ronalda, Neymara, Ibrahimovića i drugih. Najpoznatiji je po dizajniranju serije Nike Magista Obra.

Deković je u rujnu odlučio prijeći u konkurentski Adidas, a Nike ga tereti za odavanje tajne Adidasu vezane uz razvoj i dizajn novih proizvoda u vrijeme dok je još bio njihov. Uz njega, na tapetu su i Mark Miner i Marc Dolce. Američki gigant zahtijeva čak 10 milijuna dolara odštete.

- Tijekom naših karijera u Nikeu maksimalno smo se trudili. Satima smo se kolektivno podređivali, pokazivali strast i privrženost u onome što smo radili, često preferirajući naše poslove ispred obitelji. Do samog kraja ostali smo odani i privrženi. Jako poštujemo kolege i Nike i nikad ne bismo učinili ništa što bi im naudilo - napisao je Deković u priopćenju.

U Nikeu dodaju kako će na sudu braniti intelektualno vlasništvo jer sumnjiče trojac za kopiranje dokumenata vezanih uz nove linije proizvoda, a Adidas za kršenje dogovora o nelojalnoj konkurenciji i krađi ideja. Adidas odbacuje optužbe tvrdeći da angažira samo najbolje ljude na tržištu te ih ne zanima gdje su prije radili.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Iniestinha 12.12.2014.

    Jedino što je u Nike-a bolje, to su kopačke. Udobnije su nego neke Adidaske. Al te stvari su totalno nebitne...

  • hercegovac82 12.12.2014.

    adolf Adidas najbolji

  • heurelio55 12.12.2014.

    pa normalno da ce ga tuziti, tako rade sve firme. sto se tice adidasa, nije prvi put da na taj nacin dobivaju ljude iz nike-a. messi, ozil pa sad i nas denis su svi redom bili na sudu radi slicni stvari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare