To je to što me zanima!

Niko i službeno u Monacu! 'S njime ćemo ostvariti naš cilj'

Niko Kovač novi je trener Monaca, objavio je klub iz Kneževine u nedjelju navečer nakon što je u subotu ta informacija procurila iz L'Equipea. Mijenja Roberta Morena koji je dobio otkaz
Vidi originalni članak

Vijest koju je u subotu objavio L'Equipe u nedjelju je dobila i službenu potvrdu. Roberto Moreno dobio je otkaz na poziciji trenera Monaca, a njegov je nasljednik bivši hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik Niko Kovač (48).

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Kovač slavio s Bayernom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Presretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Niki Kovaču u klubu. Ova sezona označava početak novog poglavlja za Monaco, s čvrstom sportskom orijentacijom u skladu s klupskim ciljevima. Taj će smjer utjeloviti Niko kao trener - rekao je dopredsjednik Oleg Petrov i dodao:

- Niko je prepoznat za rad i u reprezentaciji i u klubu za razvoj mladih talenata, upravljanje iskusnim igračima i mogućnost postizanja jako dobrih rezultata. Uvjeren sam da će nam njegovo iskustvo i osobnost pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Kovač je bio bez posla od studenoga prošle godine, kad se sporazumno razišao s Bayernom. S Monacom iduće sezone neće igrati u Europi i moći će se fokusirati samo na domaća natjecanja, a potpisao je na tri godine uz opciju produljenja na još jednu.

- Niko predstavlja najviši nivo iskustva kao bivši igrač i trener. Stalno je pokazivao sposobnost pobjeđivanja u Bayernu, jednom od najvećih svjetskih klubova, i Frankfurtu tijekom razdoblja njegove obnove. Niko je imao ključan utjecaj u pretvorbi Frankfurta u vrhunsku njemačku momčad, dvaput je uzastopce igrao u finalu kupa i ostavio ga u europskom natjecanju - kaže sportski direktor Paul Mitchell.

- Njegov životopis također uključuje sjajan posao s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije. Njegova energija, način rada i vizija igre čine ga trenerom kojeg klub treba kako bi potvrdio ambicije i izgradio čvrste temelje za postizanje održivog uspjeha u budućnosti. Dobrodošao, Niko - dodao je Mitchell.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • johnny001122 20.07.2020.

    jel i brat potpisao?

  • 20.07.2020.

    bolje da su mene uzeli za manje novaca bi isti rezultat donio

  • Drug_Bartol 20.07.2020.

    Pa eto sretno mu tamo mada nisam bas optimističan ali vidit cemo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare