Obavijesti

Sport

Komentari 15

Niko i službeno u Monacu! 'S njime ćemo ostvariti naš cilj'

Niko i službeno u Monacu! 'S njime ćemo ostvariti naš cilj'

Niko Kovač novi je trener Monaca, objavio je klub iz Kneževine u nedjelju navečer nakon što je u subotu ta informacija procurila iz L'Equipea. Mijenja Roberta Morena koji je dobio otkaz

VIDEO

Vijest koju je u subotu objavio L'Equipe u nedjelju je dobila i službenu potvrdu. Roberto Moreno dobio je otkaz na poziciji trenera Monaca, a njegov je nasljednik bivši hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik Niko Kovač (48).

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Kovač slavio s Bayernom

Pokretanje videa...

00:52

- Presretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Niki Kovaču u klubu. Ova sezona označava početak novog poglavlja za Monaco, s čvrstom sportskom orijentacijom u skladu s klupskim ciljevima. Taj će smjer utjeloviti Niko kao trener - rekao je dopredsjednik Oleg Petrov i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Niko je prepoznat za rad i u reprezentaciji i u klubu za razvoj mladih talenata, upravljanje iskusnim igračima i mogućnost postizanja jako dobrih rezultata. Uvjeren sam da će nam njegovo iskustvo i osobnost pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Kovač je bio bez posla od studenoga prošle godine, kad se sporazumno razišao s Bayernom. S Monacom iduće sezone neće igrati u Europi i moći će se fokusirati samo na domaća natjecanja, a potpisao je na tri godine uz opciju produljenja na još jednu.

- Niko predstavlja najviši nivo iskustva kao bivši igrač i trener. Stalno je pokazivao sposobnost pobjeđivanja u Bayernu, jednom od najvećih svjetskih klubova, i Frankfurtu tijekom razdoblja njegove obnove. Niko je imao ključan utjecaj u pretvorbi Frankfurta u vrhunsku njemačku momčad, dvaput je uzastopce igrao u finalu kupa i ostavio ga u europskom natjecanju - kaže sportski direktor Paul Mitchell.

- Njegov životopis također uključuje sjajan posao s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije. Njegova energija, način rada i vizija igre čine ga trenerom kojeg klub treba kako bi potvrdio ambicije i izgradio čvrste temelje za postizanje održivog uspjeha u budućnosti. Dobrodošao, Niko - dodao je Mitchell.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener