To je to što me zanima!

Niko Kovač: Itekako se moramo čuvati Austrije

Ne bih podcjenjivao austrijsku reprezentaciju. Mišljenje koje imamo o njima formirali smo na temelju prijateljskih utakmica, kaže kapetan
Vidi originalni članak

U razgovoru koji donosi bečki list Kurier Niko Kovač pozvao je na respekt austrijskih nogometaša i pričao o mogućnostima hrvatske reprezentacije na Euru...
Na pitanje što je osjećao kad je vidio koje je protivnike njegova reprezentacija dobila u skupini, 37-godišnji kapetan reprezentacije je rekao:
- Sam to ne bih izvukao bolje. Prekrasno je što ćemo igrati protiv Njemačke i Austrije, zemalja u kojima sam izgradio karijeru. Međutim, bit će to i vrlo teška skupina – izjavio je nogometaš Red Bulla iz Salzburga, koji je prošlog tjedna sa svojim klubom produžio ugovornu suradnju na još godinu dana.
- Ne bih uopće podcjenjivao austrijsku reprezentaciju. Mišljenje koje imamo Austrijancima formirali smo na temelju prijateljskih utakmica. Međutim, prijateljske utakmice ne znače ništa. Kad dođe dvoboj koji nosi bodove, bit će to, siguran sam, jedna sasvim nova momčad. Svi govore da bi Njemačka i Hrvatska trebale bez problema proći u drugi krug, no budite sigurni da uopće neće biti tako jednostavno.
Govoreći o izborniku Slavenu Biliću, Niko je govorio samo u superlativima.
- Bilić je svojim dolaskom donio novi, svjež zrak. Mlad je i uspješan trener, koji svoj autoritet gradi na znanju. Stvorio je između nas jedan uzajamni osjećaj povjerenja. Nema više frakcija u reprezentaciji, napokon fukcioniramo kao jedna velika skupina, kao prava momčad. Taj duh koji je Bilić stvorio vrlo je važan. Također, između mladih i iskusnih nogometaša Bilić je napravio jednu zdravu mješavinu.
Kapetan još uvijek ne može prežaliti što će “vatreni” na Euro morati bez Eduarda da Silve.
- Eduardo nam je svojom sposobnošću realizacije jamčio uspjehe. Zna zabiti gol ni iz čega. Zato će ga zamijeniti biti jako teško. I ja sam sličnu ozljedu doživio 1997. godine. Znam kako se osjeća. Znam i da će se opet vratiti.
I na Euru u Austriji i Švicarskoj Niko će igrati rame uz rame sa svojim bratom Robertom.
- Igrati s njim meni je doista posebno. Kad vidim da stoji iza mene, osjećam se daleko sigurnije. Mislim da on svojim prisustvom cijeloj momčadi ulijeva povjerenje. Za nas je dvojicu okupljanje reprezentacije kao okupljanje obitelji. Volimo to jer se zbog karijera jako rijetko viđamo.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Barney 13.05.2008.

    da, ocigledno je da bez brata ne mozes....cak si ga i spomenuo na onoj glupoj reklami za HDZ....i samo da pitam...kako ti je Austriji???...nama je tu lose...ovi tvoji punim gasom idu dalje....i gorivo opet poskupilo...reci jel i tebi svaki dan idu cijene gore ili tebe boli k...c.......glavno da si glasao........nema veze....a sto se tice Eura....sta znaci podcijeniti nekoga???...mi nismo nista vise tamo nego ostale momcadi...svi su oni tamo dosli jer su nekoga pobijedili i bili prvi ili drugi u skupini...a sa domacinom nikad nije bilo lagano...sjeti se samo Koreje....vreca za napucavanje je kao domacin osvojila 4, mjesto na SP-u i usput su poslali kuci jednu veliku Italiju....toliko o snagi domacina.....ajde se vi lijepo pripremite....i tvoj brat Robi takodjer....pa neka vam je sa srecom...mi smo uz vas...

  • absinthium1988 13.05.2008.

    joj daj ne serhite...europsko nije ni pocelo a vi se vec izvlacite

  • torcida_4ever 13.05.2008.

    mislim da cemo austriju dobit bez porblema iako su domacini!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare