To je to što me zanima!

Niko Kovač: Sanjamo o ulasku u finale Svjetskog prvenstva

Svi sanjaju o uspjehu, a naš veliki san je doći do finala Svjetskog prvenstva. Postoji mnogo reprezentacija koje imaju velike mogućnosti, a mi želimo iznenaditi, veli Niko
Vidi originalni članak

Kako se približava Svjetsko prvenstvo, tako Niko Kovač daje sve više intervjua. Meksičko izdanje Goal.com-a porazgovaralo je s izbornikom jer Hrvatska s Meksikom igra u 3. kolu. 

- Svi sanjaju o uspjehu, a naš veliki san je doći do finala. Postoji mnogo reprezentacija koje imaju velike mogućnosti, a mi želimo iznenaditi. Vjerujem da imamo velike šanse, ali prvo moramo odraditi dobar dio u grupnoj fazi, ostaviti dobar dojam i zabaviti se pritom.

Kovač vjeruje kako je 2. mjesto u grupi šansa 'kockastih'.

- Nemamo imperativ, ali imamo šanse za 2. mjesto. Brazil je favorit, ne samo grupe već cijelog prvenstva. Mi ostali ćemo se boriti za prolaz.

Niko kaže kako ne osjeća pritisak s obzirom na to da otvara turnir protiv domaćina.

- Čast je otvoriti SP s Brazilom. Igranje SP-a je nešto posebno, pogotovo pred toliko ljudi na tribinama i TV ekranima. Ponosni smo što ćemo predstaviti našu malu zemlju cijelom svijetu. Nadam se da će završiti dobro za nas.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • norveska1984 08.02.2014.

    i kaj je bilo kad se probudio

  • trunkica 08.02.2014.

    Možeš i dalje sanjati, isto kao i Ivica zlatnu olimpijsku medalju. Ha, ha, ha

  • IZY_2 08.02.2014.

    Srce vatreno pokazite Brazilu onako kako vi to samo znate i ucinite nas ponosnima u sto ne sumljam.Niko iz tvojih usta u Bozije usi.Momci SRETNOOOOOOOO.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare