To je to što me zanima!

Niko Pulić ulazi u NASCAR: 'To je kruna karijere, još samo WRC...'

NASCAR GP, jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja, vozit će se na Automotodromu Grobnik 14. i 15. studenog. Niko Pulić bit će prvi Hrvat na tom prestižnom natjecanju, a želja mu je voziti i WRC u Zagrebu
Vidi originalni članak

Hrvatska automobilistička ikona Niko Pulić (57) debitirat će na NASCAR-u na Grobniku.

Tim velikim riječima najavili su ljudi iz spomenute organizacije nastup našeg prekaljenog vozača, Letećeg Konavljanina, kako smo mu godinama tepali.

NASCAR GP, jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja, vozit će se na Automotodromu Grobnik 14. i 15. studenog.

- Radi se o europskoj inačici NASCAR-a, o tzv. graba-utrci. Na takve utrke u SAD-u dolaze stotine tisuća ljudi, a Amerikanci i ovoj europskoj organizaciji daju punu podršku - objasnio nam je Pulić pa dodao:

- Bit ću prvi Hrvat koji je nastupio na NASCAR-u. Sljedeće godine bit će 40 godina otkad se bavim ovim sportom i ovo je kruna karijere. Želja mi je još nastupiti i na WRC-u 2021. u Zagrebu.

Na utrci će biti 22 natjecatelja, a Pulića čeka okršaj s jednim velikanom.

- U natjecanju je i Jacques Villeneuve, čovjek je megazvijezda i bivši prvak u F1 - završio je uzbuđeni Pulić, koji će voziti za Alex Caffi Motorsport, tim bivšeg vozača F1.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ForzaFiumeFOF 11.11.2020.

    Staza na Grobniku ima ogroman potencijal za razne manifestacije vezane uz auto i moto sport. nije mi jasno da nitko od gradonačelnika, načelnika, župana, ministara i vlade ne prepoznaje taj potencijal i ne uloži sredstva, 100% sam siguran da bi se uloženo vratilo pet puta više. da ne pričam o promociji kvarnera, zapošljavanja ljudi, lokalnim iznajmljivačima, lokalnim serviserima itd itd. Ne razumijem stvarno

  • x00x 10.11.2020.

    nascar je na kruznoj stazi bez zavoja i s nagibom... kak to misle izvesti na grobniku... malo ce ga predelati hahah

  • Borna86 10.11.2020.

    Je li otvoreno za javnost?

Komentiraj...
Vidi sve komentare