To je to što me zanima!

Nikola Moro: Ne možemo gore, sad imamo drugačiju taktiku...

Hrvatska u petak od 21 sat igra drugu utakmicu na Euru U-21. Prijenos je opet na HTV 2. Francuska ima tri boda, dobila je Engleske u prvome kolu, a naše samo pobjeda ostavlja u igri za prolazak dalje
Vidi originalni članak

Ono protiv Rumunja bila je naša najgora utakmica. Puno smo pričali o tome. Primili smo baš tri smiješna gola. Dogovorili smo se jedno, a na terenu smo radili drugo. Ne možemo gore, to sam siguran, rekao nam je Nikola Moro.

Hrvatska mlada reprezentacija večeras igra protiv Francuske koja je jedan od najvećih favorita na Euru. U prvoj su utakmici pobijedili Englesku 2-1, promašili su dva penala, ali su svejedno na kraju slavili. 

- Francuska je strašno jaka, ali mislim da za nju imamo drugačiju taktiku - kaže Moro i nastavlja:

- Igrali smo s njima prijateljsku utakmicu u studenom prošle godine. Završilo je 2-2, a u toj smo utakmici imali dobru taktiku. Njima smo dali loptu, povukli smo se i na kraju je dobro završilo.

U toj je utakmici koju Moro spominje, Hrvatska golovima Halilovića i Uremovića vodila 2-1, ali su Francuzi golom Bambe u završnici došli do remija.

Francuski igrači dolaze iz PSG-a, Lyona, Lillea, Monaca, Leipziga. Prva je zvijezda Moussa Dembele, napadač iz Lyona, koji je prošle sezone zabio 15 golova za “lavove” u francuskom prvenstvu. Prijeti nam i Marcus Thuram, napadač Guingampa, sin Liliana Thurama, koji nas je “zavio u crno” u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine.

Jasno je kako će Nenad Gračan morati napraviti promjene u momčadi u odnosu na prvu utakmicu. Sigurno je da neće biti Josipa Brekala i Filipa Benkovića. Umjesto Benkovića bi trebao zaigrati Kalaica, a umjesto Brekala Ivanušec iz Lokomotive, koji je na korak od prelaska u Dinamo. Možda bude još koja izmjena u odnosu na susret s Rumunjima. 

Samo pobjeda naše mlade snage ostavlja u igri za prolazak dalje. Svjesni su kako su podbacili i razočarali protiv Rumunja, kapetan Alen Halilović je rekao kako su bili sramotni. Doista, na trenutke je to bilo očajno, ali večeras imaju popravni. Po kladionicama je Francuska izraziti favorit. Koeficijent na mlade “tricolore” je 1,40, a na pobjedu mladih “vatrenih” je osam. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nostradamus 21.06.2019.

    “Sad imamo drugaciju taktiku”, Francuzi da li drhtite?

  • DonQuixote 21.06.2019.

    Prije je bilo igrajte kako znate a sad je igrajte kako hocete... to su Gracanove takticke zamisli

  • dino86_1 21.06.2019.

    Sve Francuz do Francuza

Komentiraj...
Vidi sve komentare