To je to što me zanima!

Nikola Vujčić: Valjda ću naći posao i iduće godine

Finale Eurolige možda je bio zadnja euroutakmica u Maccabiju za Nikolu Vujčića. Mogao bi tražiti novu momčad, ali ne u NBA ligi, kojoj se nadao
Vidi originalni članak

Trener CSKA Messina emotivno je, sa suzama u očima zbog teško bolesnog brata, proživljavao osvojeni naslov. U Maccabijevoj svlačionici muk. Igrači su pognutih glava žalili za drugim izgubljenim finalom od CSKA u tri godine. U najbolje čuvanu svlačionicu na svijetu ulazili su tek rijetki, isključivo Izraelci. No potpredsjednik Maccabija ispunio je Vujčićevu želju i dopustio nam da uđemo. Nikola je sjedio u kutu, koljena i gležnjeva obavijenih ledom.
- Realno, nismo imali šanse. CSKA je najbolja momčad Europe u zadnje tri sezone - rekao je Vujo.
Dobro je krenuo u utakmicu, ali vrlo brzo završio je na klupi.
- Kad bih načeo tu temu, rekao bih neke stvari koje ne želim. Izdržat ću još ovih mjesec dana, pa ćemo o svemu podrobnije - obećao je.
Nije novost da je na izlaznim vratima Maccabija, a glavni razlozi su nesuglasice s trenerom Sherfom i visina njegova ugovora, koji čak i Maccabi teško može platiti. S proračunom od 16 milijuna dolara teško je složiti momčad koja će parirati prebogatim CSKA-u i Panathinaikosu.
- Do 1. lipnja Maccabi ima opciju zadržati me još jednu godinu. Ako me ipak puste, nadam se da ću uspjeti naći novu momčad koja će se boriti za Final Four. Valjda ću naći posao i dogodine, kad se dobro odmorim, zaliječim i pripremim za novu sezonu - našalio se Vujo, ali i time potvrdio da su mu, zbog ozljede koljena koja mu je upropastila sezonu, propali planovi da ovog ljeta ode u NBA ligu.

"ZA FINALE EUROLIGE SPREMAO SAM SE OD 1983."
Srđan Dožai (38) prvi je Hrvat koji je odsudio finale Eurolige.
- Madridski finale kruna je moje dosadašnje karijere, za koju sam se spremao još od 1983. kad sam postao zapisničar. Drago mi je da su me s tribina gledali moji košarkaški prijatelji iz Splita, čelnici nekadašnje Jugoplastike, Kukoč, Rađa i ostali s kojima sam odrastao, jedan od prvih mentora Škaro i Božidar Maljković, kojeg iznimno cijenim - kaže Splićanin i dodaje da je pruženo povjerenje potvrda njegova ispravnog rada.
- Klupski cilj sam ostvario, idući je reprezentativni, OI u Pekingu - nada se naš najbolji sudac.

"ŽELIO BIH NA FINAL FOUR I KAO SENIOR"
Mladi igrač Cibone Tomislav Zubčić izabran je u najbolju petorku Euroligina međunarodnog juniorskog turnira u Madridu.
- Ovo je veliko priznanje i za mene, i za trenere, i za momčad, koja mi je pomogla da odigram na visokom nivou - rekao je presretni Zubčić.
- Priznanje mi je velik poticaj za daljnji rad. Nadam se kako ću jednom kao senior imati prigodu zaigrati na Final Fouru - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare