To je to što me zanima!

Nikša Prkačin donio Ciboni 15. naslov prvaka države!

Košarkaši Cibone pobijedili su Zadar 71-69 usred Višnjika i osvojili novi naslov prvaka. Samo sedam desetinki prije kraja zabio je kapetan Prkačin
Vidi originalni članak

Rok Stipčević je zabio tricu za 67-67, do kraja je ostalo još 30 sekundi. Dva bacanja stavio je Alan Anderson, vratio na drugoj strani ponovno Stipčević. Ciboni je ostalo samo 3,7 sekundi i lopta je otišla preko cijeloga terena. Došla je u ruke Lukši Andriću, koji je pucao iz teške pozicije i - promašio. Ali zato je tu kapetan, Nikša Prkačin je ulovio odbijenu loptu i nekako je provukao kroz obruč. Sedam desetinki Prka je Ciboni donio 15. naslov prvaka Hrvatske.
- Čestitam Ciboni, dokazali su da su najbolja momčad u državi - pošteno je priznao trener Zadra Zmago Sagadin odmah nakon četvrte utakmice finala, u trenucima dok su se Višnjikom prolomili zvižduci. Najveći rival Cibona slavila je na njihovom parketu, pred njihovim očima, a to je najgore što im se moglo dogoditi.
- Nismo odigrali našu najbolju utakmicu, ali osvojili smo trofej i to je jedino važno - rekao je trener Cibone Velimir Perasović. U prvoj sezoni na klupi zagrebačke momčadi došao je do Top 16 Eurolige, igrao finale NLB lige i osvojio naslov u domaćem prvenstvu.
- Igrali smo hrabro, vidjeli smo da se u njihove redove uvlači panika kada smo se počeli vraćati i to smo iskoristili - kaže Perasović. Njegova je momčad bila u debelom minusu, u završnici druge četvrtine bila na 16 koševa minusa, ali uspjela se Cibona vratiti.
- Dali smo sve od sebe, odigrali briljantno prvo poluvrijeme, ali Cibona je već nekoliko puta ove sezone pokazala da se zna vratiti nakon velikog minusa. Nisu u ovoj utakmici bili bolji od nas, ali imali su malo više sreće - mišljenje je Zadrovog stratega Sagadina, koji je i u ovoj utakmici nastavio svoj verbalni okršaj s Perasovićem. Takve igre i igrice nisu mu pomogle, ne protiv Cibone koja ima jednog Alana Andersona, ali i Nikšu Prkačina, veliku junačinu. Nije zabio ni koša iz igre 39 minuta i 59 sekundi. A onda je ubacio onaj ključni i Cibona je odnijela naslov.

ZADAR - CIBONA 69-71 (19-8, 20-17, 15-25, 15-21)
ZADAR: Rančić 8, Perić 10, Stipčević 11, Marčinković, Johnson 2, Prostran, Gečevski 13, Ružić 8, Popović, Macura, Car 6, Boisa 11.
CIBONA: Homan 4, Kus 16, Prkačin 3, Troha 3, Andrić 10, Calloway, Zubčić, Princ 2, Rozić 7, Anderson 27.
REZULTAT FINALA: Zadar - Cibona 1-3

PA TKO JE TU ZABIJAO?!
Cibona je pobijedila i drugi put ove sezone u Višnjiku, iako pogled na statistiku baš i ne nudi odgovor na pitanje: "Kako?" Nikša Prkačin zabio je tri koša, Earl Calloway ostao bez koša, Marin Rozić je ostao na sedam... No očito je sve moguće kada imaš Alana Andersona. Nije ga slušao šut za dva (4-13), ali stavio je pet trica iz sedam pokušaja i završio utakmicu sa 27 koševa. Pomogao mu je Davor Kus sa 16, a iznenađenje večeri zove se - Lukša Andrić. Deset koševa, sedam skokova i samo tri faula. Na to u Zadru nisu računali. Ali morali su biti svjesni da ne mogu do naslova ako u jednoj ovakvoj utakmici nitko ne ode preko 13 koševa. Toliko je zabio Gečevski, 11 dodao Stipčević, od čega pet u zadnjih pola minute, toliko je zabio i Boisa, Perić dodao 10. Premalo za velike stvari. Pogotovo ako u finiš uđeš s 2-10 iz slobodnih bacanja.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • JAX 06.06.2009.

    zasto svi dvoranu zovete visnjik mislim ako ciboninu mozete zvati drazenovim domom onda zadarovu kresinim domom

  • arsenal fc 06.06.2009.

    ja sam iz zadra i navijac sam zadra ali zadar je odigra kriminalnu sezonu i ovo gubljenje naslova me nije niti malo iznenadilo.čestitke ciboni zasluženo su pobjedili , a što se tiće zviždanja na dodjeli pehara to je normalno kad toliko voliš svoj klub i grad i cibosi se nebi tribali zbog toga vriđati jel tako bi bilo bilo kojem drugom hrv. klubu.-LJUDI PROLAZE, A ZADAR OSTAJE JER ZADAR VEĆI JE OD SVAKOG ĆOVJEKA.ON ŽIVI DOVJEKA-

  • VezanIPriveden 06.06.2009.

    Jeebeš zadraa...jeebeš tornadaa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare