To je to što me zanima!

Nikom ništa: Uefa odustala od progona za klubove Superlige

Nakon obustave postupka protiv Barcelone, Juventusa i Reala, u vezi s kršenjem pravnog okvira, Uefino tijelo za žalbe proglasilo je postupak ništavnim, navodi se u priopćenju Uefe
Vidi originalni članak

Uefa je poništila disciplinske mjere protiv odcijepljenih superligaških klubova Real Madrida, Barcelone i Juventusa nakon što je sud u Madridu donio odluku da izvršno tijelo europskog nogometa ne smije sankcionirati pobunjeničke klubove.

POGLEDAJTE VIDEO: Superliga

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa je pokrenula istragu protiv tri kluba zbog potencijalnog kršenja pravilnika, ali je u lipnju obustavila postupak nakon što su ga švicarske vlasti obavijestile o sudskom nalogu trgovačkog suda u Madridu koji je dobila Superliga.

"Nakon obustave postupka protiv FC Barcelone, Juventusa i Real Madrida, u vezi s mogućim kršenjem Uefinog pravnog okvira u vezi s projektom Superlige, Uefino tijelo za žalbe proglasilo je postupak ništavnim, navodi se u priopćenju Uefe.

Juve, Barca i Real posljednji su od 12 klubova koji su u travnju potpisali Superligu, a da se nisu distancirali od projekta koji je propao kad se povuklo svih šest engleskih klubova zajedno s i Atleticom, Milanom i Interom.

Unatoč kritikama, predsjednik Real Madrida Florentino Perez nastavio je s tvrdnjama da je Superliga najbolji put za budućnost europskog nogometa. 

Na sudu u Madridu nastavilo se s postupcima prema kojima bi Uefa spriječila kažnjavanje klubova koji su se pokušali odvojiti od uspostavljenih europskih nogometnih natjecanja, uključujući i Ligu prvaka.

U srpnju je trgovački sud u Madridu naredio da se odbace sve financijske i sportske kazne protiv članova osnivača Superlige.

Projekt Superlige propao je jer je većina klubova osnivača pod pritiskom navijača, političara i nogometnih čelnika odustala od spomenutog projekta.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Moriento Fernandes 28.09.2021.

    Super Loha ce nazalost kad tad zaziviti...svidjelo se to nekome ili ne...lova je u pitanju...

  • Obi-Wan Kenobi 28.09.2021.

    Ništa novo, UEFA ima previše koristi/novaca od tih klubova da ih izbaci iz Lige prvaka.

  • KARL_3 28.09.2021.

    Uefa zna da klubovi koji su htjeli osnovat SL su do grla u dugovima i kaznit ih jos nekako mogu svi proglasit bankrot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare