To je to što me zanima!

Ništa od medalje: Hrvatska opet posustala u finišu

Naši košarkaši izgubili su i četvrtu utakmicu u nizu, Litva je bila bolja 74-72, te će se boriti za plasman od 5. do 8. mjesta
Vidi originalni članak

U najboljim vremenima Davor Šuker namjestio bi loptu na bijelu točku, opipao prstima puls na vratu i pospremio loptu iza protivničkoga golmana. Na žalost, Šuker je sinoć sjedio na tribinama i promatrao utakmicu u kojoj su naši košarkaši izgubili od Litve. I to upravo zato što je nekolicini srce kucalo prejako, što nisu bili mirni, hladni s linije slobodnih bacanja. Sve u svemu, odigrali smo solidnu utakmicu protiv Litve, izbornik Repeša je od igrača tražio tri stvari - kontrolu skoka, sprječavanje “mismatcha” i da ne gube previše lopti. Dok su igrači njegove naputke poštivali, bili smo “unutra”, no u zadnjim minutama bilo je previše pogrešaka da se dobije tako dobra momčad kao što je Litva.
Nakon Španjolske i Grčke odigrali smo još jednu dramatičnu završnicu, a priliku za produžetak s linije slobodnih bacanja propustio je Zoran Planinić. Dugo se dvoranom razlijegalo otegnuto: “Lietuva, Lietuva”, a u isto vrijeme je u mix-zoni Nikša Prkačin trgao sa sebe dres te suznih očiju vrijeđao hrvatske novinare zamjerajući im da su optuživali njega i suigrače za nedostatak karaktera i zalaganja.
Utakmicu je pratilo desetak hrvatskih i više od 1000 litavskih navijača, što dovoljno govori o interesu za košarku u obje zemlje.

PRVA ČETVRTINA: Hrvatska je odlično otvorila četvrtfinalni dvoboj protiv Litvanaca. U prvih deset minuta tri puta je Repešina momčad imala šest koševa prednosti (9-3, 17-11 i 19-13), i to ponajviše zahvaljujući neraspoloženim Litavcima. Popović je u tom razdoblju pogodio dvije trice u nizu, Planinić dodao još jednu, a Litva je iza 6.25 pucala 0-5.

DRUGA ČETVRTINA: Prvi puta na utakmici Litva je do poravnanja stigla košem Jasikevičiusa u 14. minuti (24-24). Dvije minute kasnije Litavci su došli i do prvoga vodstva (27-26), da bi u 17. minuti vodili 32-29. Pola minute prije kraja tricom je Litva otišla na pet razlike (38-33). Nakon prvog poluvremena Hrvatskoj je dosuđeno 14 prekršaja, Litvi sedam. Litavci su izveli 17 slobodnih bacanja, Hrvati samo dva... Planinić je odigrao veliko poluvrijeme, zabio je 13 koševa.

TREĆA ČETVRTINA: Hrvatska je i dalje igrala dobro i nije dopušta Litvi da se odvoji. No i dalje se previše pokušavalo iza 6.25, pogotovo Markota koji je u jednom trenutku trice gađao 0-6. Vodila je Hrvatska 47-44, a potom Litva 53-49. Tada je za tri zabio Rozić, pa konačno i Markota i Hrvatska je povela 55-53.

ČETVRTA ČETVRTINA: Litva je nakon četiri minute igre otišla na 62-58, ubrzo i na plus 6, a 4 i pol minute prije kraja Kleiza je zabio tricu za 69-62. Tri munute prije kraja je 72-65. minutu kasnije 72-66. Barać je tada pogodio samo jedno slobodno bacanja, do kraja je 1:40 i Litva je vodila 72:67. Tomas je zabio tricu za 72-70, Songaila pogodio 74-70. Nakon nesportske pogreške Litvi Planinić je zabio oba za 74-72. Do kraja je ostalo 27 sekundi. Popović je bacio 'suludu' tricu dvije sekunde do kraja, a lopta ponovno došla u posjedHrvatskoj. Sekunda do kraja suđen je prekršaj, Planinić je promašio prvo, pa namjerno i drugo, no od svega ništa...

LITVA - HRVATSKA 74-72 (17-19, 21-16, 15-20, 21-17)
LITVA: Kaukenas 8, Gustas, Maciulis 3, D. Lavrinovič 2, Šiškauskas 2, Songalia 20, Jasaitis 7, Kleiza 19, K. Lavrinovič 6, Jasikevičius 6, Jankunas, Javtokas 4.
HRVATSKA: Ukić, Kus 3, Popović 12, Rozić 8, Prkačin 2, Tomas 10, Planinić 16, Stojić, Markota 5, Banić 6, Kasun 4, Barać 6.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ribica 15.09.2007.

    Moj dečko je bio lud kad je Hrvatska izgubila jer je bio siguran kao i mnogi da će Hrvatska makar malo teže pobijediti. Alli bez obzira na to mi smo uz njih jer su najveći

  • blufonac 15.09.2007.

    Jebat ga. Utopija se nastavlja. No ova repka ima potencijala. Treba ostaviti Repešu da nastavi s poslom. One koji su otkazali više nikada ne treba zvati, a ovim mladima, bilo je čak šest debitanata, treba dati priliku da se još dokazuju. Ovo im je bila dobra škola... Ova repka ima budućnost, a nadam se da će biti i pameti kod odgovornih i da opet nešto ne zajebu...Ajmo, Hrvatska

  • vader 15.09.2007.

    uvijek ista priča. nama nedostaje vođa kao što je bio dražen petrović koji će u odlučujućim trenucima preuzeti odgovornost na sebe i što je najvažnije dobar trener. naši su imali zadnji napad za produžetke ali ne repeša je odlučio ići na tricu umjesto na lagani koš za produžetak. i onda u tim trenucima naši ne odigraju ništa jer očito je da tijekom 40 dana priprema repeša to nije sa njima vježbao. popović puca tricu sa 10 metara. budimo iskreni čudo bi bilo da je pogodio a takva čuda se događaju jedanput u 100 godina. to smo iskoristili protiv španjolaca. i da stvar bude i gora imali smo dva bacanja i to od planinića koji takve stvari ne bi trebao promašivati ni da je slijep. kad ono on promaši oba bacanja. pravi igrač se pokazuje u odlučujućim trenucima a očito je da planinić nije taj inače bi dosad već napravio neku karijeru u americi. puno je gorčine nakon jš jednog tijesnog poraza i vidi se da su nam nedostajali igrači koji su otkazali poslušnost reprezentaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare