Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ništa od medalje: Hrvatska opet posustala u finišu

Ništa od medalje: Hrvatska opet posustala u finišu
4

Naši košarkaši izgubili su i četvrtu utakmicu u nizu, Litva je bila bolja 74-72, te će se boriti za plasman od 5. do 8. mjesta

VIDEO

U najboljim vremenima Davor Šuker namjestio bi loptu na bijelu točku, opipao prstima puls na vratu i pospremio loptu iza protivničkoga golmana. Na žalost, Šuker je sinoć sjedio na tribinama i promatrao utakmicu u kojoj su naši košarkaši izgubili od Litve. I to upravo zato što je nekolicini srce kucalo prejako, što nisu bili mirni, hladni s linije slobodnih bacanja. Sve u svemu, odigrali smo solidnu utakmicu protiv Litve, izbornik Repeša je od igrača tražio tri stvari - kontrolu skoka, sprječavanje “mismatcha” i da ne gube previše lopti. Dok su igrači njegove naputke poštivali, bili smo “unutra”, no u zadnjim minutama bilo je previše pogrešaka da se dobije tako dobra momčad kao što je Litva.
Nakon Španjolske i Grčke odigrali smo još jednu dramatičnu završnicu, a priliku za produžetak s linije slobodnih bacanja propustio je Zoran Planinić. Dugo se dvoranom razlijegalo otegnuto: “Lietuva, Lietuva”, a u isto vrijeme je u mix-zoni Nikša Prkačin trgao sa sebe dres te suznih očiju vrijeđao hrvatske novinare zamjerajući im da su optuživali njega i suigrače za nedostatak karaktera i zalaganja.
Utakmicu je pratilo desetak hrvatskih i više od 1000 litavskih navijača, što dovoljno govori o interesu za košarku u obje zemlje.

PRVA ČETVRTINA: Hrvatska je odlično otvorila četvrtfinalni dvoboj protiv Litvanaca. U prvih deset minuta tri puta je Repešina momčad imala šest koševa prednosti (9-3, 17-11 i 19-13), i to ponajviše zahvaljujući neraspoloženim Litavcima. Popović je u tom razdoblju pogodio dvije trice u nizu, Planinić dodao još jednu, a Litva je iza 6.25 pucala 0-5.

DRUGA ČETVRTINA: Prvi puta na utakmici Litva je do poravnanja stigla košem Jasikevičiusa u 14. minuti (24-24). Dvije minute kasnije Litavci su došli i do prvoga vodstva (27-26), da bi u 17. minuti vodili 32-29. Pola minute prije kraja tricom je Litva otišla na pet razlike (38-33). Nakon prvog poluvremena Hrvatskoj je dosuđeno 14 prekršaja, Litvi sedam. Litavci su izveli 17 slobodnih bacanja, Hrvati samo dva... Planinić je odigrao veliko poluvrijeme, zabio je 13 koševa.

TREĆA ČETVRTINA: Hrvatska je i dalje igrala dobro i nije dopušta Litvi da se odvoji. No i dalje se previše pokušavalo iza 6.25, pogotovo Markota koji je u jednom trenutku trice gađao 0-6. Vodila je Hrvatska 47-44, a potom Litva 53-49. Tada je za tri zabio Rozić, pa konačno i Markota i Hrvatska je povela 55-53.

ČETVRTA ČETVRTINA: Litva je nakon četiri minute igre otišla na 62-58, ubrzo i na plus 6, a 4 i pol minute prije kraja Kleiza je zabio tricu za 69-62. Tri munute prije kraja je 72-65. minutu kasnije 72-66. Barać je tada pogodio samo jedno slobodno bacanja, do kraja je 1:40 i Litva je vodila 72:67. Tomas je zabio tricu za 72-70, Songaila pogodio 74-70. Nakon nesportske pogreške Litvi Planinić je zabio oba za 74-72. Do kraja je ostalo 27 sekundi. Popović je bacio 'suludu' tricu dvije sekunde do kraja, a lopta ponovno došla u posjedHrvatskoj. Sekunda do kraja suđen je prekršaj, Planinić je promašio prvo, pa namjerno i drugo, no od svega ništa...

LITVA - HRVATSKA 74-72 (17-19, 21-16, 15-20, 21-17)
LITVA: Kaukenas 8, Gustas, Maciulis 3, D. Lavrinovič 2, Šiškauskas 2, Songalia 20, Jasaitis 7, Kleiza 19, K. Lavrinovič 6, Jasikevičius 6, Jankunas, Javtokas 4.
HRVATSKA: Ukić, Kus 3, Popović 12, Rozić 8, Prkačin 2, Tomas 10, Planinić 16, Stojić, Markota 5, Banić 6, Kasun 4, Barać 6.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani