To je to što me zanima!

Ništa od velikog revanša! Rus završio u bolnici zbog korone

Prije svega želimo Povjetkinu brz i uspješan oporavak. Ovo je izazovne vrijeme za sve organizatore. Očekujem puno uspona i padova u idućih nekoliko mjeseci, rekako je promotor Eddie Hearn...
Vidi originalni članak

Dugoočekivani dvoboj teške kategorije između ruskog boksača Aleksandra Povjetkina i Britanca Dilliana Whytea 21. studenoga, otkazan je zbog Povjetkinove zaraze koronavirusom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruski boksač hospitaliziran je u jednoj ruskoj bolnici,  a sve je potvrdio jedan od najvećih promotora i vlasnik Matchroom Boxinga, Eddie Hearn.

- Prije svega želimo Povjetkinu brz i uspješan oporavak. Ovo je izazovne vrijeme za sve organizatore. Očekujem puno uspona i padova u idućih nekoliko mjeseci - rekao je Hearn.

Novi termin bi trebao biti 30. siječnja, ali sve ovisi o Povjetkinovom zdravlju i općoj situaciji s korona virusom. A ovo vjerojatno znači da ove godine više nećemo gledati hrvatskog boksača Alena Babića koji surađuje s Dillianom.

Povjetkin i Whyte su se već jednom sastali, 22. kolovoza, kada je Rus slavio nokautom u petoj rundi i to nakon što je dvaput završio na podu.  Whyte je dominirao, a onda je Povjetkin pokazao staru školu i iz njega je sijevnuo udarac prema Britancu za 'laku noć'! Odlična eskivaža u lijevu stranu i zatim je desni aperkat sjeo direktno u bradu britanskog prvaka kojemu se 'srušio sistem' te se više nije mogao podići. Sudac je prekinuo borbu jer je Dillian skoro ispao iz ringa, a veliko slavlje moglo je početi u kutu Povjetkina koji je prekinuo Whyteov niz od 11 uzastopnih pobjeda, ali i uzeo interim titulu prvaka po WBC kategoriji.

Rus mu je tako nanio najteži poraz u karijeri, Whyte je imao priliku osvetiti se u studenom, ali korona je pokvarila njihove planove.

Novi datum obračuna je navodno 30. siječnja, kako je priopćio Eddie Hearn, a ukoliko do njega ipak ne dođe, Whyte će boksati s s Tysonom Furyjem.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare