To je to što me zanima!

Ništa od zlata: Francuska bolja od naših rukometaša

Porazom 25-23 u polufinalu Olimpijskih igara naši su se rukometaši oprostili od trećeg olimpijskog zlata. U nedjelju u 7.30 sati idemo po broncu
Vidi originalni članak

Utakmica je krenula s hrvatskim napadom i brzim golom Zlatka Horvata, koji je opet počeo umjesto Džombe. U prvom svom napadu Francuzi su zabili preko Abaloa iz sedmerca, a onda je pogodio Valčić za 2-1. No i u četvrtom napadu pao je gol, opet Luc Abalo. Prvi promašaj dogodio se iz našeg prvog sedmerca, Omeyer je obranio Džombi u 5. minuti. Nakon promašaja Narcissea svoj prvi gol zabio je Balić, a napad nakon toga Francuzi su dobili novi sedmerac. Abalo ni ovaj put nije pogriješio. Prednost Hrvatskoj svojim prvim golom vratio je Metličić. Za 4-4 uzvratio je francuski desni vanjski Burdet, a onda je drugi put pogodio Balić. Nakon 10:30 minuta isključen je Lacković, što je odmah iskoristio Karabatić za 5-5.
S igračem manje, sa sudačkom rukom u zraku, Zlatko Horvat zabio je svoj drugi gol, ali Burdet je brzo vratio na 6-6. Lob Mirze Džombe iz sedmerca donio nam je novo vodstvo u 14. minuti, a prvi put je na dva razlike povisio Goran Šprem iz svog prvog šuta. A onda je i Vori istrčao kontru i nakon 16 minuta je 9-6! Seriju 3-0 prekinuo je Burdet svojim trećim golom, pa na 9-8 smanjio Girault iz sedmerca.
U 20. minuti Bertrand Gille je dobio drugo isključenje, a Horvat zabio za 10-8. Na gol razlike vratio je desno krilo Abalo, i to s pozicije - lijevog vanjskog! Pogrešno bačena kontra Metličića otvorila je priliku Burdetu, koji za 10-10 zabio svoj već četvrti gol. Razbranio se i Omeyer, a nakon jedne njegove obrane opet je brzi gol zabio Burdet i donio Francuskoj prvu prednost (11-10). Nakon promašene kontre Abaloa, izjednačio je Balić.
Isključenje Valčića, drugo naše, ponudilo je šansu Francuzima. Za 12-11 je zabio Karabatić, a onda je već drugu kontru zapucao Abalo. Dvadeset sekundi prije kraja Metličić je izborio sedmerac, no Omeyer je Džombi obranio drugi od tri penala i Francuska je na odmor otišla s minimalnom prednošću.
U prvom napadu u nastavku Narcisse je odveo Francuze na dva razlike prvi put na utakmici. Za 13-12 pogodio je Metličić odmah u idućem napadu, a izjednačio je Valčić brzim golom nakon bloka u obrani. Prednost Francuzima opet je donio B. Gille, a pritom je i na dvije minute izbacio Valčića. Pogreška Lackovića otvorila je Francuzima prostor i za 15-13, zabio je Narcisse. Iz sedmerca nas je na minus jedan vratio Šprem, koji je realizirao i kontru za 15-15 u 37. minuti, pa onda i novi sedmerac za vodstvo, prvo nakon 10-9. Nije trajalo dugo, Narcisse je odmah izjednačio.
Novo vodstvo mogao nam je donijeti Šprem, ali Karabou je obranio. No nije i Horvatom šut s krila za 17-16 u 43. minuti, no nekoliko sekundi potom izjednačio je Guigou. 'Cepelinom' za Narcissea Francuska je opet povela, no brzo je izjednačio Horvat svojim petim golom. Izmjenjivanje u vodstvu nastavilo se golom Vukovića za 19-18 u 46. minuti. Od bloka je izjednačio Burdet svojim sedmim golom, a onda za vodstvo opet zabio Vuković s desnog vanjskog. Ni to nije trajalo, odmah je Abalo zabio 'cepelin' za 20-20, pa prestupio u jednoj, ali zabio u drugoj kontri.
Sulić je prvi našim golom s crte (!?) izjednačio, ali Karabatić je opet doveo Francuze u vodstvo. Izjednačio je Vuković, pa onda sedmerac zabio Guigou. Za dva razlike šest minuta prije kraja pogodio je Narcisse. Alilović ima 3, Omeyer 16 obrana...
Lino Červar je tog istog Alilovića držao u igri cijelu utakmicu, a u zadnjih pet minuta uveo je i Duvnjaka, hladnog i neiskusnog. Nismo mogli do gola, Narcisse je zabio za 25-22 i Hrvatska je počela razmišljati o borbi za broncu. Šprem je uspio smanjiti na 25-23 i to je bilo sve. Nećemo obraniti olimpijsko zlato, Francuzi su bili bolji...

Idi na 24sata

Komentari 24

  • barbara0000 22.08.2008.

    Will craft, u potpunosti se slazem s tobom... Ali, da je ovdje, Smailagić, ostvarili bi sigurno više, a i igra bi bila tečnija, s idejom.... On je bivši pametan igrač koji je igrao s mozgom, predodređen za trenera!

  • willcraft 22.08.2008.

    svi smo u bedu ali ....hrvatski narod i hrvatska drzava je motivator a trener daje ideju a igraci je provode !! lino-motivator domba -sedmerac treba pucati samo onaj ko je u igri jer domba nije goluza on je zajebant!(sram ga bilo da li on zna da svaki drugi covjek u hrvatskoj moze dati dva gola od tri iz sedmerca!) metlicic-puno price! balic-ozlijeden (i takav je moj idol) sprem-treba loptu da bi dao gol lackovic-sprem je lijevo od tebe daj mu tu jebenu loptu ili je pojedi ostali uglavnom cine sto mogu a to nije dosta !!!

  • willcraft 22.08.2008.

    nogometas 05-opises ono sto je istina a onda kazes da je lino veliki trener ,zamisli ti si razocaran igrom a reci mi ko tu igru igra!!!ako imas najbolje igrace oni nisu krivi za poraz moze biti samo trrreeennneer!!!!!!!!pa balic je poceo sepati vec pocetkom drugog poluvremena ,džomba promasuje sedmerce bez rezona odavno je procitana knjiga isti puca uvijek ,a to znaci vara sigurno jednom a mozda 2 puta pa puca ,zamisli koja je prednost golmana koji zna da on nece pucati sigurno iz prvog zamaha a dalje je vec lakse !!!cinjenica je da ce sportovi koje vode stranci donijeti najvise odlicja pa na to treba obratiti pozornost za slijedece olim. igre!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare