To je to što me zanima!

Nisu poslušali Srebrića: Gorica može biti uzor svima u 1. HNL!

Nogometaši Gorice sljedeće sezone igrat će Prvu HNL. Predsjednik kluba ne očekuje čuda, a u prvoj će ih sezoni momčad stajati oko 40.000 eura na mjesec
Vidi originalni članak

Do posljednjeg trenutka u NK Gorici nisu znali hoće li iduće sezone igrati Prvu HNL. Na kraju su, sat vremena prije isteka roka, u 23 sata, odlučili reći “da” prvoligaškom nogometu u Velikoj Gorici. A prošlo je 17 godina otkad je ondašnji Radnik napustio najviši rang.

- Došao sam na razgovor k Zorislavu Srebriću i rekao mu da su šanse 90-10 u korist odluke da ipak ne odemo u najviši rang. Rekao mi je: ‘Takve odluke donose se razumom, a ne srcem’. Mislim da je želio reći da nam je pametnije ostati još godinu dana u drugoj ligi - kaže predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Cijela bi nas momčad trebala stajati oko 40.000 eura na mjesec

Nisu ga poslušali. Goričani su otišli u Prvu HNL i naljutili Pomorac i Istru 1961. Kako je Gorica mogla dobiti licenciju, a mi ne, žale se prvi. A drugi se optužbama na regularnost dobivanja licencije pokušavaju spasiti i ipak ostati u ligi.

- Svatko bi prvo trebao pogledati u svoje dvorište. Mi smo potpuno čisti, niti u jednom trenutku nismo pokušavali raditi bilo kakav pritisak, a sve te optužbe očito su samo alibi ljudi koji nekako moraju ‘oprati’ svoje propuste. Glupo im je u Gorici tražiti alibije, a nakon svega mogu samo garantirati da se mi nikad nećemo tako ponašati - kaže Črnko i dodaje:

- Ulazimo u nepoznato, ali tako je bilo i lani kad smo ulazili u drugu ligu. Znamo da moramo iskrvariti i na terenu i izvan njega da bismo ostvarili ambicije, a to je ostanak u Prvoj HNL.

A neće im biti lako jer iduće sezone ispada čak pet klubova.

- Teško možemo očekivati rezultat kakav je, primjerice, ove sezone ostvario Split, ali imamo snage stvoriti klub koji će biti sportski uzor svima. Ako i ne uspijemo u prvoj sezoni, neće to biti tragedija - zaključio je Črnko.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • miki-vz 13.06.2011.

    gorica je bila prva u 2.HNL...a istra je ispala iz lige i šta se tu ima dalje raspravljati? i meni istra ima bolji stadion i sve, ali bože moj...igrali su loše i ispali iz lige, neka naprave novu ekipu i vrate se u HNL

  • barcaporsiempre 13.06.2011.

    kakve to emocije može izazvati gorica da je na ovoj temi neko zaradio opomenu???

  • kodakisemoguisprat 13.06.2011.

    najbolje bi bilo da se skupi par boljih investitora i da ulože novac u neku seosku ekipu koja je sada u nekoj županiji u zadnjem rangu natjecanja. trebali bi samo ulagat u igrače i pokazat hns koji cirkus radi jer bi ta ekipa za 5 godina ušla sigurno u prvu ligu. a sad što taj klub ima livadu bez tribina umjesto stadiona to nije važno jer će na osnovu plasmana tražiti ulazak u prvu ligu a već će naći neki stadion u hrvatskoj na kojem će igrati. to što će tamo biti gosti i neće imati gledatelja ma to nije važno jer nogomet se u hrvatskoj ne igra radi navijača već radi markovića, mamića, vrbanovića, srebrića i sl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare