To je to što me zanima!

'Nisu zalili travnjak, bio je jako suh! Lopta nam je zastajkivala. Lauritsen? Izuzetan igrač...'

Naravno da gol Oršića u zadnjoj minuti prvog dijela je dobro došao. I to je sastavni dio igre. Te zadnje minute. Super da je zabio, rekao je Zoran Mamić...
Vidi originalni članak

Uz jako puno muke Dinamo je srušio Varaždin (2-1) i došao do pete pobjede u prvenstvu. I nakon sedmog kola hrvatski prvak i dalje jedini u ligi ne zna za poraz, ali ovaj put je opasno visio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domaćini su poveli u 7. minuti golom Domagoja Drožđeka te prijetili i dominirali. Međutim, na kraju prvog dijela im se dogodilo nešto najgore moguće. Napravili su prekršaj na rubu šesnaesterca, a loptu je majstorski u mrežu pospremio Mislav Oršić. 

Dinamo je u drugom dijelu počeo hvatati konce igre, no i dalje je to bilo bez pravih prilika. Kada god gori, tu je vatrogasac Mislav. Opet su 'modri' dobili slobodnjak, ovaj put na 30 metara od gola, a Oršić je perfektno pogodio i donio pobjedu hrvatskom prvaku.

Trener Zoran Mamić zadovoljan je pobjedom, ali dao je opasku domaćinima požalivši se na travnjak koji je, po njemu, bio jako suh.

- Vrlo teško za igrati je bilo nakon penala kojeg smo napravili. Teren je bio jako suh i nisu ga zalijevali. Lopta je užasno zastajala, nismo se adaptirali. Vratili smo se nakon penala. Polako se dizali i mogli puno ranije riješiti utakmicu. Ali važna su tri boda - kazao je Mamić.

Varaždinci su već praktički bili na odmoru, a onda im se potkrao manjak koncentracije i prekršaj iz kojeg je Dinamo došao do izjednačenja. A što da Oršić nije zabio?

- Naravno da gol Oršića u zadnjoj minuti prvog dijela je dobro došao. I to je sastavni dio igre. Te zadnje minute. Super da je zabio - rekao je on.

Za hrvatskog prvaka debitirao je Danac Rasmus Lauritsen koji baš nije briljirao. Napravio je penal, a nedugo nakon toga nagazio Posaveca po gležnju i vrlo lako mogao već u 11. minuti završiti u svlačionici. Na njegovu sreću, sudac Dario Bel to nije vidio. Unatoč pogreškama, Mamić je zadovoljan njegovim debijem.

- Što se tiče Lauritsena, napravio je penal i još jednu grešku. No vidi se da se radio o izuzetno dobrom igraču i fenomenalnoj glavi. Nakon takve greške, prve utakmice, nakon penala, i one jedne greške, tako se vratiti u utakmicu i odigrati suvereno samo mu mogu čestitati. I uvjeren sam da kada se adaptira još više i kada uhvati navike ostalih igrača kako reagiraju da će biti još bolji - nada se Mamić.

Hrvatski prvak je tako s petom pobjedom u sezoni opet skočio na prvo mjesto. Bodovno su se izjednačili s Goricom koja ima utakmicu manje i lošiju gol-razliku.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 05.10.2020.

    Varaždinu teren nije bio suh? Da ste pustili navijače BBB, popljuvali bi Mamića pa bi teren bio mokar kako Zoran priželjkuje...

  • croorc 05.10.2020.

    I pravomoćna presuda isto nešto zastajkuje, bit će da je i tamo suho...

  • MatijaKezele 04.10.2020.

    Sad je kriv travnjak hahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare