To je to što me zanima!

Niti gram sreće: 'Ovo ga je jako pogodilo, želio je taj Globus...'

Ivica je izgubio formu, a time i sigurnost. Ne sjećam se kad je zadnji put pao, godinama to nismo vidjeli, kaže Gips. U pet godina Ivica je u slalomu dvaput kiksao
Vidi originalni članak

Riskirao sam, ali nije prošlo. Žao mi je. Valjda je tako moralo biti, rekao je tužni Ivica Kostelić nakon što mu je Mali slalomski globus pobjedom u Schladmingu “oduzeo” Andre Myhrer.

Ivica je pogriješio već na četvrtim vratima izletjevši sa staze. Vratio se, ali uz zaostatak od 20 sekundi. Nakon toga mogao je samo čekati.

- Ivica je izgubio formu, a time i sigurnost. Ne sjećam se kad je zadnji put pao, godinama to nismo vidjeli - istaknuo je Ante Kostelić.

U posljednjih pet godina Ivica slalomske bodove nije osvojio samo dva puta. I oba puta je “haklao”, nije pao.

- Ne znam što je bilo. Imao sam dobar osjećaj, a onda sam se odjednom našao na leđima - rekao je Ivica.

Svi su očekivali borbu Kostelića i Hirschera. No Ivica i Marcel ostali su bez bodova, a Andre Myhrer pobjedom je nadoknadio velikih 66 bodova zaostatka za Ivicom Kostelićem.

- Ne znam što reći, shvatite me. Možda za koji dan... - rekao je Ivica na rubu suza dok je promatrao kako mu jedan od najboljih prijatelja u Svjetskom kupu “krade” najdraži Globus.

- Možda je Ivica trebao voziti konzervativnije - retorički se pitao Gips.

Ivica prije svake sezone govori o zdravlju. Ako ga bude, bit će i naslova. Nažalost, zdravlja nije bilo. Prije mjesec dana morao je operirati koljeno, a bio je tad vodeći skijaš na svijetu.

- Ivicu je ovo jako pogodilo. Želio je slalomski Globus kao nagradu za sve što je morao proći, za izgubljeni Veliki globus. Ne sumnjam da će se iduće sezone vratiti jači nego ikad prije i ponovno će loviti Veliki globus - rekao je direktor naše reprezentacije Vedran Pavlek.

Kostelić je zbog leđa izgubio globus i 2009.

Ivica Kostelić prvi je put postao vodeći skijaš svijeta u siječnju 2009. godine. 

- Kad Ivica preuzme vodstvo, više ga nitko neće stići - rekao je tad Ante Kostelić.

Ivicu je, nažalost, uhvatilo u leđima, pa je gotovo sigurni naslov Kostelić na kraju predao Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu.

Myhrer: Imao sam sreće

Andre Myhrer prvi je Šveđanin sa slalomskim naslovom nakon Fogdoea iz 1993.

- Imao sam sreće, ali Ivica i Marcel su mi pomogli.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • anna69 19.03.2012.

    ivica najbolji si, bit ce jos prilike samo da je zdravlja, sretno !!

  • user_139303 19.03.2012.

    Mislim da nikom u ovom trenutku nije teže nego Ivici samom...on najbolje zna koliko je truda i znoja uložio ne samo u ovu sezonu nego u cijelu svoju karijeru. Nijedan skijaš nije imao tolike operacije i nakon svake se ponovno vraćao na stazu kao da se ništa nije dogodilo, sa visoko podignutom glavom i nevjerojatnom snagom i voljom da svaki put da sve najbolje od sebe...Ivice ti si naš ponos i bez tog malog kristalnog globusa, jer si cijelu sezonu bio vodeći i jesi najbolji u toj disciplini. Nije samo globus pokazatelj toga. To cijeli svijet i bez njega vidi. Nadam se da će te sljedeću sezonu malo više poslužiti i sreća, jer ovo jučer je bio samo mali nedostatak sreće, a znam da ćeš se opet vratiti na sam vrh gdje ti je i mjesto i da ćeš opet biti jači nego ikada, zato glavu gore i znaj da je cijela Hrvatska ponosna što ima Ivicu Kostelića!

  • General Lee 19.03.2012.

    Kojom se on brzinom vratio na stazu i još uspio završiti utrke i dobiti bodove nakon ente operacije. Pobjednik je u srcima navijača bez obzira koji bio na ljestvici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare