To je to što me zanima!

Nitko kao Kova: 'On je klasa za sebe. Dominira i sjajan je igrač'

On je klasa za sebe. Svakom utakmicom izgleda sve bolje i bolje, a sredinom terena dominira, nahvalio je hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića bivši igrač i legenda Chelseaja Joe Cole
Vidi originalni članak

Puno upitnika bilo je nad ovom sezonom i kako će Mateo Kovačić izgledati u pomlađenom Chelseaju, s klupskom legendom Frankom Lampardom kao novim menadžerom i s nešto manje očekivanja nego prethodnih sezona. Upravo je to bio ključ sjajnih utakmica koje Kova pruža jer to što igra ove sezone njegov je vrhunac karijere.

Vezna linija 'plavaca' danas je nezamisliva bez njega, Jorginha i Kantea. Hvalospjeve na račun njegove igre engleski mediji pišu skoro svakodnevno, a najsvježiji komentar dala je druga klupska legenda Chelseaja Joe Cole.

- On je klasa za sebe. Ne postiže često golove, ali ima veliki doprinos u igri svojim sjajnim pregledom igre, a i tehnički je vrlo potkovan. On i Jorginho sve su više uigrani s Kanteom. Svakom utakmicom izgleda sve bolje i bolje, a sredinom terena dominiraju prokomentirao je bivši ofenzivac za BT Sport pa dodao:

- Lampard je u Kovačiću pronašao sjajnog igrača, čini se da je u londonskom klubu pronašao drugi dom.

Kovačić je protiv Manchester Cityja dominirao u svim kategorijama i ostvario asistenciju, uz Fernandinha i Azpilicuetu imao je najviše oduzetih lopti (četiri), a utakmicu je predvodio u još kategorija.

Imao je najviše dodira na utakmici, najviše točnih dodavanja (za čak devet više od sljedećeg, Fikaya Tomorija), a dominirao je i u duelima. Sudjelovao je u najviše duela (16), a bio je bolji u čak 12! Isto tako, imao je i najviše uspješnih driblinga, čak pet. 

Zatim je gol zabio Valenciji u Ligi prvaka, što je bio njegov prvi pogodak u dvije godine, a onda je zatresao mrežu i protiv Evertona fantastičnim volejem s 20 metara.

Sve nas dovodi do zaključka da bi Kovačić morao dobiti svoje mjesto u prvih 11 reprezentacije jer u ovakvoj formi može itekako doprinijeti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 10.12.2019.

    Tornado 65,Stipe Perica je dite Zadra,fantastičan mladič,ima dušu i uvijek pomaže potrebitima ,usto je vrhunski napadač,ne razumijem odkud tolika zloča u tvojim komentarima,zasto si ljubomoran.;)

  • mestar 08.12.2019.

    Chelsea isto kao svi bogati kupuju mlade igrace godinama pa ih salje u na kaljenje ako se koji pokaze vrate ga ako je vrlo dobar igrac i moze konkurirat za prvu ekipu. Uboljim ekipama nije dovoljno bit samo dobar sve ispod vrlodobar i odlican nije dovoljno za bit na vrhu. Posto ih je to toliko kostalo i kosta odlucili su riskirat i dat priliku da opravdaju ulaganja godinama i vidit tko je tko nije za njih.Nikada prije nisam vidio u toj ligi da je odjednom toliko mladi talentiranih, tehnicki potkovanih i fizicki mocnih u svim ekipama. Naravno bogatiji su pokupovali najtalentiranije pa uz vrlo dobre starije su dobili dobru kemiju iskustvo i mldost. Posto nikad neznas s mladom ekipom koja osciliraali ali nogomet je igra mladih koji mogu, znaju i hoce. Sto se Kovacica tice njegov talent i tehnika nikad nije bila sporna ali nije se nije lako postat vazna karika medu odlicnim iskusnim koji su se dokazali na velikoj sceni.Tu mu je pomogao Lampard koji mu je pronasao poziciju odnosno oslobodio ga sablona i dao mu slobodu kretanja i kreiranja igre iza tehnicki brzih i mocnih mladih igraca koji se dobro popunjavaju i razumiju.Za sad im dobro ide ali duga je sezona i svi ce ih shvatit ozbiljnije i trazit nacin kako im se suprostavit Everton ih je malo prizemljio.

  • Zlatan 10 08.12.2019.

    Ja samo mogu reci da se Kovacic ne moze do kraja zivota zahvalit Modricu koji ga je doveo u Real, inace nebi nikad vidio ni Chelsea o Realu da ne govorimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare