To je to što me zanima!

'Nitko nije htio biti izbornik Italije pa sam onda došao ja'

Prije svega moram reći da nam fali sve što se podrazumijeva pod normalnim životom. Da se Euro igralo ove godine, mislim da nas nitko ne bi pobijedio, kaže samouvjereni Mancini...
Vidi originalni članak

U studenom 2017. godine, talijanska nogometna reprezentacija bila je u rasulu. Izgubili su od Švedske u play-offu za Svjetsko prvenstvo i ostali bez Mundijala u Rusiji, a nakon te utakmice ostali su i bez De Rossija, Buffona, Barzaglija, koji su se umirovili.

Otkaz je dobio Gian Piero Ventura i Talijani su bili u potrazi za novi izbornikom, ali problem je bio taj što nitko nije htio preuzeti reprezentaciju koja je imala smjenu generacije i bila u rasulu. Poziv je stigao Robertu Manciniju (55), a on nije izdao svoju zemlju.

- Kada sam došao nitko nije htio da se prihvati posla izbornika, pa su pitali mene i naravno da sam pristao. To je nogomet, morate imati prirodni talent da jednostavno uskočite u situaciju i snađete se u njoj - rekao je legendarni Talijan.

Italija je protutnjala svojom kvalifikacijskom skupinom gdje je skupila maksimalnih 30 bodova u 10 utakmica uz nevjerojatnu gol razliku 37-4. Radovali su se nadolazećem Europskom prvenstvu, trebali su otvoriti natjecanje u Rimu, ali sve je prebačeno na 2021. godinu zbog korona virusa.

- Prije svega moram reći da nam fali sve što se podrazumijeva pod normalnim životom. Da se Euro igralo ove godine, mislim da nas nitko ne bi pobijedio. Nadam se da će u ovih godinu dana naši mlađi igrači skupiti iskustva i biti nam od koristi - rekao je Mancini pa zaključio:

- Moja ideja je bila da napravim nešto posebno, da privučem dodatnu pažnju naših navijača i igrači su mi pomogli u tome. Italija je uvijek imala sjajne igrače, ali nikome nije nikada lako pobijediti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • čoviksjuga 22.05.2020.

    Svaka čast na talijanskim rezultatima u zadnje vrijeme ali EURO je ipak nešto drugo.

  • 22.05.2020.

    Hahahahah i kod njega obrnuta psihologija u glavi, jer htio je reći "niko me nije htio pa su se iz Nogometnog saveza Italije sažalili i dali mi posao", a što je najveća nesreća italijanskog nogometa još od kada su Morata i njemu slični pokušali uništiti JUVE, ali se zjb jer se JUVE vratio još jači a kineska gamad se raspala i od tada slave samo dan kada su osnovani jer titule nikakve osvojiti neće još zadugo. Fino all fine FORZA JUVE

  • Hawke 21.05.2020.

    Podcijenjen trener.

Komentiraj...
Vidi sve komentare