To je to što me zanima!

''Nitko u Zagrebu 60-ih godina nije imao Ford Taunus i BMW''

Trenutačno nemam auto jer stanujem u centru Zagreba, pa mi je malo komplicirano zbog parkinga, ali razmišljam da ipak kupim neki, rekla je Dinamova legenda Škorić
Vidi originalni članak

Branio je u Dinamu, poslije i u Stuttgartu te Bayernu. Zlatko Škorić (70) jedan je od najboljih Dinamovih golmana svih vremena. U maksimirski klub došao je 1960., a prvi automobil kupio je četiri godine poslije.

- Nakon olimpijskih igara u Tokiju kupio sam si prvi auto, bio je to Ford Taunus. Malo je tada bilo automobila u gradu - prisjeća se Zlatko Škorić, koji je baš zbog “manjka” vozila možda imao problema tih godina.

- Policija me neprestano zaustavljala, baš jako puno. Nikad nisam imao problema, pazio sam i vozio po propisima.

Nekoliko godina poslije Dinamov golman, koji je 1967. branio u finalu Kupa velesajamskih gradova, “pojačao” je vozni park.

- Kupio sam si BMW, bio je prvi takav u Zagrebu. Bila su to dobra vremena, bilo je puno više poštovanja prema svemu. Nas su poštivali, a mi klub i navijače. Kad bismo izgubili, ne bismo po nekoliko dana izlazili u grad.

Kaže da je kao mlad volio velike aute.

- Dosta sam ih mijenjao, a najviše sam imao žaba. Ni ne sjećam se koliko sam ih točno promijenio. Zadnji automobil bio mi je Fiat - objasnio je danas trener u Omladinskoj školi.

Škorić opet razmišlja da kupi auto.

- Nisam siguran baš, ali mota mi se to po glavi. Stanujem u centru pa mi je to malo komplicirano zbog parkinga, ali vjerojatno ću neki kupiti - rekao je Škorić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • renokaz 24.09.2011.

    Škoriću moj, imao sma ja auto ali ode pa sad imam novi i Zeder....

  • renokaz 06.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • zippysnake 05.09.2011.

    Ma kaj lupa gluposti! Bilo je svih makina iz celog sveta! Pogledajte si samo fotke Trga republike iz 60-tih pa cete vidjeti raznolikost voznog parka!! Uf, da mi se vratit u te mirne godine, bio je to raj na zemlji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare