To je to što me zanima!

Nizozemci ne žele organizirati EP 2012, Hrvatska se ponudila

Nizozemska je od 4. do 16. prosinca trebala organizirati Europsko rukometno prvenstvo za žene, no odustali su i EHF sada mora pronaći nove domaćine
Vidi originalni članak

Europska rukometna federacija u utorak je objavila da je Nizozemska odustala od organizacije Europskog rukometnog prvenstva za žene koje je na rasporedu od 4. do 16. prosinca ove godine.

Nevjerojatan skandal otkazivanjem Eura nesuđeni domaćini potvrdili su u ponedjeljak pismom koje su poslali u sjedište EHF-a u Beču. Naravno, uz otkazivanje EP-a otkazan je i ždrijeb koji se danas trebao održati u Rotterdamu. Krovna europska rukometna organizacija sada po kratkom postupku mora naći zamjenskog domaćina, a za tu ulogu javilo se već desetak zainteresiranih zemalja.

Među njima je i Hrvatska koja ima svu potrebnu infrastrukturu za organiziranje jednog tako velikog natjecanja.

- Ovo je jedinstvena situacija i mi smo jako razočarani što se ovo natjecanje neće održati u Nizozemskoj. Zanimanje velikog broja potencijalnih domaćina govori o važnosti ovog projekta za veliki broj naših članova. Počinjemo s procesom odabira novog domaćina i nadam se da ćemo za dva tjedna moći donesti odluku gdje će se EP održati - rekao je glavni tajnik EHF-a.

EHF je otkrio da su uz Hrvatsku kandidati za Euro Srbija, Makedonija, Norveška, Danska, Švedska, Island, Poljska, Rusija i Slovačka.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • domi30 08.06.2012.

    netrebamo se gurat gdje nam nije mijesto,mi smo europsko prvenstvo pošteno izborili kroz kvalifikacije....nek prođu olimpijske igre da vidimo na čemu smo,a onda prijavit domačinstvo za neko iduče ep,tako da iskoristimo priliku da se direktno plasiramo kao domačini.....

  • zvzmir 06.06.2012.

    mi se nudimo??? pa mi ćemo organizirati ep 2014 za žene s mađarskom. jbt. jesu oni glupi?

  • Sinn 06.06.2012.

    odlično! sada samo moramo još izgraditi jedno 10-ak dvorana, svaku naravno na kredit na jedno 30-ak godina i eto odlične promidžbe za hrvatsku. kad neće bogata niskozemska, neka se mi hrvati pokažemo, mi imamo para na bacanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare