To je to što me zanima!

Nizozemke i Norvežanke igrat će za svjetsku titulu u Danskoj

Finalistice Svjetskog prvenstva za rukometašice u Danskoj su Nizozemska, koja je pobijedila Poljsku, te Norveška, koja je nakon produžetaka srušila Rumunjsku...
Vidi originalni članak

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometašice koje se igra u Danskoj igrat će Nizozemska i Norveška. Nizozemke su u polufinalu u Herningu svladale Poljakinje 30-25 (15-8), dok su potom Norvežanke bile bolje od Rumunjki 35-33 (27-27, 17-14) nakon produžetka.

Na dosadašnjem 21 SP-u ni Nizozemska niti Poljska nisu osvojile niti jednu medalju, a niti jedna reprezentacija nema medalju niti s europskih prvenstava pa je ovo bila jedinstvena prilika za obje ekipe da naprave povijesni rezultat, a u takvoj su se situaciji bolje snašle Nizozemke.

Nizozemkama je dosadašnji najbolji plasman na SP bilo peto mjesto 2005., dok su Poljakinje prije dvije godine bile četvrte.

Norvežanke će, pak, u nedjelju imati priliku kompletirati sva tri najvažnija naslova jer su one i aktualne europske prvakinje te olimpijske pobjednice. U slučaju pobjede u nedjelju, po treći će put postati i svjetske prvakinje.

Rumunjke će ostati na jednom naslovu svjetskih prvakinja osvojenom još davne 1962. i to na domaćem terenu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • daljinac 19.12.2015.

    Koga to zanima ?

  • jdn 19.12.2015.

    cure pune kondicije, divota

  • OrcaPerestrojka 19.12.2015.

    Nizozemska u finalu. Ljudi moji pa što se ovo događa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare