To je to što me zanima!

NK Maribor potpisao suradnju i usavršavanje u Chelseaju!

Protokol o međusobnoj suradnji potpisali su trenutačno najbolji slovenski klub, NK Maribor, i engleski prvak Chelsea, otkrio je sportski direktor mariborskog kluba Zlatko Zahovič
Vidi originalni članak

Osim budućeg prava prvokupa na Mariborove igrače, koji će Chelsea dobiti ovom suradnjom, ona uključuje usavršavanje trenera slovenskog kluba u Londonu.

- Već u siječnju naše će stručno osoblje otići na Stamford Bridge i izbliza pratiti metodologiju rada Carla Ancelottija. Nakon toga skupina naših trenera iz škole nogometa otići će u u Chelseajevu nogometnu akademiju, te vidjeti na koji način klub radi s mladim igračima - rekao je Zahovič.

Iz Chelseaja su, kaže Zahovič, inicirali suradnju i doputovali u Maribor formalizirati je. Učinili su to zbog ogromnog uspjeha kluba u proizvodnji mladih igrača, poput aktualnih prvotimaca Palerma Iličiča i Bačinoviča, ili pak dosadašnjega hrvatskoga mladog reprezentativca Dejana Školnika. O svim tim igračima, istaknuo je sportski direktor, u Chelseaju znaju sve.

- Bio sam vidno iznenađen količinom informacija koje su pokazali o nama. Mišljenja su da je naša nogometna škola najbolja u ovom dijelu Europe. Čast suradnje s klubom kao što je Chelsea nitko ne bi odbio, pa nismo ni mi – zaključio je Zahovič odbivši otkriti za koje su aktualne nogometaše kluba Englezi zainteresirani:

- Ne bih o imenima. Siguran sam, međutim, da će vrlo brzo neki naš igrač zaigrati za Chelsea. Ako ne odmah u prvoj momčadi, onda svakako u nekoj od mlađih.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Delie 25.11.2010.

    Zahovic je bio svjetska klasa. sta si ljubmoran.

  • aragon 24.11.2010.

    ljudi moji al zna ko za kojeg sobrog slovenskog nogometas a sta se slovenci hvale zahovicem ( u kojem je on dobrom klub ostavio dobar trag )

  • 24.11.2010.

    e to je ono o cemu je mamic prico. dinamo ovakvim ponudama moze rec ne jer je neovisan i interesa za nase igrace ne manjka, ponude se redaju jedna za drugom. slovenci misle da su dobili nesto s tim a sa druge ce im strane chelsea uzimat mlade igrace cim se pokaze da bi nesto mogli napravit. evo npr da dinamo ima takav ugovor s njima kovacic i vrsaljko bi davno bili u londonu za nikakve pare ali bi se mi tjesili kao sad slovenci, pa idu nam se treneri gore usavrsavat uuuuu

Komentiraj...
Vidi sve komentare