To je to što me zanima!

NLB: Warren odveo Cibonu do sedme pobjede u sezoni

Nakon pobjede 90-81 u Draženovu domu, Cibona je peta na ljestvici NLB lige sa sedam pobjeda i četiri poraza u jedanaest utakmica
Vidi originalni članak

Predvođena raspoloženim Panamcem Chrisom Warrenom, Cibona je u 11. kolu Jadranske lige pobijedila FMP 90-81. Rezultat sugerira relativno laku pobjedu Zagrepčana, ali nije bilo tako jednostavno. Srpska momčad radila je 'Vukovima' puno problema pod obručima na otvaranju. Imao je FMP i 20-11, no tada su ušli Mulaomerović i Andrić. Malo po malo, Cibona je prešla u vodstvo (29-27). Uz osam koševa Warrena, do kraja poluvremena momčad Joke Vrankovića je došla do 51-42.
Početak nastavka ponovno je pripao FMP-u. Samardžinski i Erceg zabili su 10 koševa na putu do 54-52, što je bio poziv Vrankoviću da na parket vrati dotad blijedog Ayusa. U posljednjoj minuti treće dionice Cibona je opet imala 11 razlike (68-57).
Više od tri minute u zadnjoj četvrtini čekali smo koš Cibone, što su gosti iskoristili i došli na 70-67. No trice Ayusa i Mulaomerovića na FMP-ovu zonu bile su dovoljne da završnica ne bude toliko neizvjesna. Damir Mulaomerović do kraja je skupio 15 koševa i bio najbolji Cibonin igrač uz sjajnog Ayusa, dok je Samardžinski (20 koševa i 9 skokova) bio najopasniji kod poraženih.
Nakon 11 kola, Cibona je s omjerom 7-4 peta na ljestvici NLB lige. Zadar je s 8-3 treći, Split ima 5-6 i drži 10. mjesto, a Zagreb je sa 3-8 jedanaesti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare