To je to što me zanima!

Noć rekorda Olofa Mellberga, Zlatana i Andrija Ševčenka

U jučerašnjoj utakmici jednog od domaćina Europskog prvenstva Ukrajine i Švedske srušeno je nekoliko rekorda. Ukrajina je pobijedila Švedsku uz dva gola Ševčenka
Vidi originalni članak

Obrambeni nogometaš švedske reprezentacije Olof Mellberg ostvario je fantastično postignuće jučerašnjim nastupom na Europskom prvenstvu u Ukrajini protiv domaće momčadi.

Priključio se 34-godišnji stoper petorici nogometaša koji su imali prvilegiju nastupiti na četiri završna turnira Europskog prvenstva: Nijemcu Lotharu Matthäusu, Dancu Peteru Schmeichelu, Talijanu Alessandru Del Pieru, Nizozemcu Edwinu van der Saru i Francuzu Lilianu Thuramu.

S deset nastupa na europskim prvenstvima dosad je Mellberg držao nacionalni rekord skupa s Henrikom Larssonom i Fredrikom Ljungbergom. Sada je s 11 sam na vrhu.

Kad je jučerašnji kijevski dvoboj u pitanju, srušena su još tri osobna rekorda. Zlatan Ibrahimmović postao je najbolji švedski strijelac na završnicama Eura s pet golova. Dosad je bio izjednačen s Henrikom Larssonom.

Šveđanin je inače postigao najmanje gol na svakoj od četiri utakmice koje je Švedska odigrala ove godine, a gol za 1-0 vodstvo protiv Ukrajine bio mu je 32. pri 78. nastupu za nacionalnu momčad.

S druge je pak strane Andrij Ševčenko, postigavši dva gola za preokret i konačnu 2-1 pobjedu domaćina, postigao prvi gol za Ukrajinu na završnicama europskih prvenstava. Također je, s 35 godina i 256 dana, postao najstariji strijelac u povijesti natjecanja s dvama gola na jednoj utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • FC Sheffield Thursday 12.06.2012.

    ibra tako ti treba kad nisi preso igrat za HR

  • AnteG 12.06.2012.

    igrači Milana rasturaju! Bravo Sheva i Ibro!

  • yupix 12.06.2012.

    Ibro je najbolji igrac na EURU bez konkurencije

Komentiraj...
Vidi sve komentare