To je to što me zanima!

"Noćima ne spavam jer znam da leži u bolničkom krevetu..."

'Sjedili smo jedan do drugog u svlačionici u mlađim uzrastima. Sad želim nositi broj 34 jer ćemo osvojiti 34. naslov', rekao je veznjak Ajaxa Donny van de Beek koji golove posvećuje prijatelju Nouriju koji je u komi
Vidi originalni članak

Pred nizozemski reprezentativcem Donnyjem van de Beekom (22) velika je karijera. Nosio je ove sezone vezni red Ajaxa u njihovom čudesnom proboju do polufinala Lige prvaka, a sve tu uz posebnu motivaciju. 

Van de Beek je veliki prijatelj s Abdelhakom Nourijem (22), dvojica su kompića maštala kako će postati junaci Ajaxovih navijača. Taj je san prekinula grozna nesreća kada se Nouri 8. srpnja 2017. srušio na pripremnoj utakmici u Austriji i pretrpio teška oštećenja mozga.

Gotovo dvije godine kasnije Nouri je i dalje u komi, a Van de Beek živi san obojice.

Nakon što je zabio gol Nici u pretkolu Lige prvaka, tri tjedna poslije nesreće, Donny je pokazao broj 34, koji je nosio Appie (Nourijev nadimak op.a.).

- To mi je došlo iz srca. Uvijek želim zabiti gol, ali ovaj put sam to htio više nego ikad. Za Appija i njegovu obitelj. On želi da nastavimo - rekao je tada.

I Van de Beek je doista nastavio. Baš dokle su dvojica prijatelja zamišljala. Ne, nije jak na lopti kao neki njegovi suigrači, ali trči i vuče za sve njih.

A Donny ne igra samo za prijatelja nego i za brata Rodyja. Kojem je u djetinjstvu otkriven tumor na leđima.

- Tada je Donny tek bio na probi u Ajaxu. Jako ga je pogodilo kad je vidio vrata u takvom stanju, ali Rody mu je rekao: 'Ne brini za mene, samo se pobrini postaneš igrač Ajaxa.' - ispričao je tata suznih očiju.

'Donny dobrog srca' osvrnuo se za nizozemski Telegraaf na cijelu situaciju.

- Često idem u posjet njegovoj obitelji, a kod Appieja ću otići za vrijeme praznika. Zbog toga da zaštitim samog sebe. Nisam dugo bio kod njega jer se jako rastužim kad god ga vidim. Budem uzrujan i tužan nekoliko tjedana i loše spavam. Jako me boli to sve. Volio bih ga viđati svaki dan jer mi jako nedostaje, ali sam siguran da to ne bi funkcioniralo na ovaj način. Kad sam s njim, pričam mu i ponekad vidim smiješak na njegovom licu. Nešto do njega uistinu dopre - rekao je Donny jedva susprežući suze.

- Appie je bio tako pametan, zar ne? Sjedili smo jedan do drugog u svlačionici u mlađim uzrastima. Sad želim nositi broj 34 jer ćemo osvojiti 34. naslov. Nakon njegove nesreće razmišljao sam o svemu što je rekao i sa sigurnošću sam znao da neću napustiti Ajax sve dok jednom ne postanemo prvaci. Jako sam to želio - dodao je.

- Onda u Ajaxu mislim na nižeg igrača s brojem 34. Teško mi je govoriti o tome, ja sam dosta povučen. Kad sam tužan, povučem se u sebe. Nikad nisam trebao psihologa, imam sve u svojoj obitelji i prijateljima. Tu su za mene uvijek i slušaju me kad je potrebno.

Van de Beek u klubu je svojih snova 12 godina, 2015. bio je proglašen najboljim mladim igračem i ušao u prvu momčad, a ovoga bi ljeta lako mogao otići. PSG, Bayern i više engleskih klubova ga žele. A njegova je želja otići sa stilom.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Matthias MarcelNuhn 15.05.2019.

    mislim, nije za smijat se u svakom slucaju... tuzna situacija, ali kada je vidio VRATA u takvom stanju oplakao sam od smijeha

  • EchteLiebe 15.05.2019.

    Spominje se donny u kontekstu borussije, daj boze da je istina

  • wall06 15.05.2019.

    mali je strasan igrac, bolji od de jonga kojeg je barca kupila....moje misljenje, uglavnom oboje ce nas dugo veselit na nogometnim terenima

Komentiraj...
Vidi sve komentare