To je to što me zanima!

Nogometaši Osasune dobili svinje za važnu pobjedu...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Igrači Osasune trebali su motivaciju za prijeko potrebne pobjede u Primeri, a lokalni uzgajivač im je za slavlje nad Espanyolom obećao svoje svinje
Vidi originalni članak

I dok su naši nogometaši naviknuti da za postignuti gol kao nagradu dobiju kozliće, drva, benzin ili satove, u Španjolskoj je to, sve do sada, bilo nepojmljivo. Poznato je da moderni nogometaš osjeti samo "miris novca", no igrači Osasune dobili su do sada neviđen poticaj. Luis Miguel Arazztoa, lokalni uzgajivač svinja, momčadi je obećao za pobjedu ni manje ni više nego praščiće. Osasuna je tako golom Javada Nekounama u sudačkoj nadoknadi 28. kola pobijedila Espanyol, zaradila tri boda, a Nekounam je svojoj momčadi priskrbio brojni četveronožni podmladak.
- Želio sam ih motivirati prije utakmice. Trebala nam je pobjeda jer smo bili u zoni ispadanja, a u istoj je situaciji bio i Espanyol - priča Arraztoa.
Kako je strijelac gola Iranac te mu svinje nisu među omiljenim životinjama, pojavio se mali problem tijekom primopredaje nagrade.
- Ma nema veze. Njemu ću darovati kokoši - kaže uzgajivač svinja.
Ipak, Arazztoa je postigao željeni efekt neobičnom nagradom. Motivacija je toliko velika da su nogometaši Osasune pobijedili i sljedeću utakmicu. Stradao je jaki Atletico u Madridu 4-2.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cromagnon 08.04.2009.

    ta \"nogometna europa\" je totalno poludila... izgubili su busolu... od tolikih para više ne znaju šta rade... zapravo, samo se vrte u krug, a to gladni narod bespogovorno cupa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare