To je to što me zanima!

Nogometašice Splita imale sve pa izgubile u zadnje tri minute

Splićanke su bile na pragu velikog iznenađenja, ali nažalost, nisu uspjele izdržati do kraja utakmice. Vodile su 2-1 do 90. minute, da bi tri minute kasnije primile još jedan gol (2-3)
Vidi originalni članak

A bile su tako blizu. Nogometašice Splita nisu uspjele pobijediti u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Ligu prvakinja u ukrajinskom Vysokiyu. Bolje su od njih bile domaće predstavnice iz Zhytlobuda rezultatom 2-3 (2-1).

A sve je izgledalo tako dobro za Splićanke. Utakmicu su otvorile ranim golom. U 40. sekundi utakmice kapetanica Anela Lubina poslala je projektil iza leđa Sanina za veliko slavlje u redovima Splita. No, nakon toga Ukrajinke su počele pokazivati zašto su favoritkinje i preuzele inicijativu koju su okrunile deset minuta kasnije s(p)retnim golom.

Pucala je iz slobodnjaka Apanašenko, Alves nije najspretnije reagirala i odbila je loptu u prečku, ali u padu je ista prešla gol liniju za poravnanje rezultata.  No, Tea Pedić iznenadila je sve i ubacila se iza zadnjeg reda domaćih nogometašica i hladno poentirala za 2-1 u 29. minuti. Odolijevale su svim napadima protivnica Splićanke sve do poluvremena.

I u nastavku su jurišale Ukrajinke prema golu Splićanki, ali nikako nisu uspijevale zabiti. Odolijevale su hrvatske nogometašice, ali u onim posljednjim, presudnim trenutcima, više nije bilo snage. Prvo je nakon loše reakcije golmanice Alves dosuđen penal kojeg je zabila Apanašenko, a zatim je ista igračica tri minute kasnije zabila za erupciju oduševljenja među Ukrajinkama.

Bilo kako bilo, Splićanke do kraja turnira moraju odigrati još dvije utakmice, a još imaju šanse proći u Ligu prvaka. Sljedeću utakmicu igraju u subotu, 10. kolovoza protiv bjeloruskog Minska.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Crveni jastreb 08.08.2019.

    Pohvale igračicama Splita za prikazanu igru na dobrom su putu ta postanu ozbiljan klub...trener je pogodil sa izmjenama dviju najlošijima igračicama na terenu ali je zakasnil sa trečom,deset minuta ranije ...stoperski par odličan i broj 18 ..... cure samo hrabro naprijed nema predaje.

  • mad975.IA 07.08.2019.

    "Vodile su 2-1 do 90. minute, da bi tri minute kasnije primile još jedan gol (3-1)"- ne mogu vjerovati, VODILE 2:1, PRIMILE gol i POVEĆALE vodstvo na 3:1. Čudo.

  • Ustani bane 07.08.2019.

    Jesu sad ispale ili još omaju šanse za LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare