To je to što me zanima!

Nogometna arena spremna za rukomet! Baš je spektakularna

Posljednje sitnice oko protokola uštimavale su se u Tele2 Areni u Stockholmu dok smo zavirili na parket. Teren je smješten ispred jednog od golova, a izgrađena je i velika montažna tribina
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Stockholm, u spektakularnu Tele2 Arenu, gdje se ovaj vikend održava završnica Europskog prvenstva.

Stadion koji je dom švedskih prvoligaša Hammarbyja i Djurgårdena otvoren je 2013. i njegova je izgradnja stajala čak 290 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za nogometne je potrebe kapacitet 35.000 mjesta, a ovom prigodom teren je postavljen ispred sjevernog gola, kao što je bio slučaj sa stadionom Pierre Mauroy u Lilleu, gdje su naši košarkaši igrali Europsko prvenstvo, a tenisači osvojili Davis Cup.

Velika montažna tribina postavljena je sa zapadne strane pa je kapacitet ove dvorane, kako nam kažu organizatori, 22.500 mjesta. Hrvatska bi teren trebala isprobati na uobičajenom treningu jutro uoči utakmice.

Tu su nastupili Madonna, Iron Maiden, Avicii, Swedish House Mafia, Rolling Stones... A u susjednom Ericsson Globeu dvaput je održana Eurovizija, 2000. i 2016.

Ušli smo na parket Tele2 Arene baš dok je trajala generalna proba za ceremoniju uoči završne četiri utakmice na Euru i doista izgleda fantastično. Iako se radi o stadionu, domaćini su se pobrinuli da posjetiteljima ne bude hladno.

A medijske su djetatnike opskrbili vodom u tetrapaku, za razliku od Graza, gdje je sve vrvjelo popularnim energetskim napitkom...

Prvi će na trener u petak Norvežani i Hrvati, a početak je pomaknut na raniji termin, u 18 sati. Nakon njih, od 20.30 igraju Španjolska i Slovenija.

VIDEO: AJMO PO ZLATO Červar ostao bez glasa, Luka Stepančić poručio: Prolazimo!

U subotu se od 16 sati igra utakmica za peto mjesto između Njemačke i Portugala, a od 18.30 utakmica za broncu. Finale je u nedjelju od 16.30.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Idi na 24sata

Komentari 15

  • skipi 23.01.2020.

    Taku će i Osijek imati ove godine?

  • Konjushar 23.01.2020.

    Maksimir je lijepši i sodobniji

  • morana1 23.01.2020.

    Bit će to paklena atmosfera i super utakmica ...... samo pobjeda dolazi u obzir i zletna medalja koja nam još jedina nedostaje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare