To je to što me zanima!

Nogometna recesija: Modri stežu remen, Hajduk još ne

U Hajduku još nemaju mjere štednje, a u Dinamu kao opciju, ali tek posljednju, spominju smanjenje ugovora. A za to vrijeme su krenuli otkazi
Vidi originalni članak

Nakon 12 godina Hajduk je odblokirao račun, tek treba preuzeti stadion na korištenje i još nije ulagao da bi imao na čemu štedjeti.
Svi mladi igrači ionako potpisuju dugogodišnje ugovore sa stopostotnom odštetom Hajduku na odlasku, a ni pojačanja dovedena sa strane nisu izbliza skupa koliko Dinamova.
Najveći ugovori u Hajduku ne prelaze 300.000 eura, a budžet kluba ne prelazi šest milijuna eura pa je i prostora za uštedu puno manje nego u Maksimiru. Splićani su planirali investirati u terene s umjetnom travom, no ako procijene da im to nije neophodno ove sezone, to će ulaganje odgoditi.
U Dinamu prostora za štednju ima puno više. Počelo je s otkazima klupskim legendama Rori, Kobeščaku, Mustedanagiću i Ganjti, a otkaza će navodno biti još. Neće više biti ni minipriprema u inozemstvu kao lani.
Već su ove sezone u Dinamu pokušali otkazati zimske pripreme u Turskoj, ali otkazivanje bi ih previše stajalo pa su od toga odustali. No zimska baza vjerojatno će postati Međugorje. Ako sve to ne bude dosta, na red će doći i smanjenje igračkih ugovora.

HAJDUK ZASAD "IZVLAČE" ULAZNICE

Dobre igre Splićana ove sezone vratile su gledatelje na Poljud i stavka u klupskom proračunu od prodaje ulaznica je sve veća. Samo od zadnje tri utakmice zaradili su na ulaznicama oko milijun eura.

DINAMOVE RECESIJSKE MJERE
1) Na putovanja će se ići na dan utakmice ako putovanje nije predaleko, a ne dan prije
2) Smanjit će se i karantene, kao i odlasci na “mini-pripreme” od nekoliko dana
3) “Modri” su već ove sezone planirali da zimske pripreme ne odrade u Turskoj
4) Kao zadnja opcija u Maksimiru spominje se kresanje visokih igračkih ugovora

HAJDUKOVE RECESIJSKE MJERE
1) Riješiti se igrača koji su pod ugovorom, a ne igraju, poput borisa živkovića
2) Smanjiti broj odlazaka u karantenu i više koristiti klupski hotel na stadionu
3) Ako kriza potraje, zimske pripreme mogli bi odraditi i u Splitu, na Poljudu i Marjanu
4) Splićani su planirali uložiti u dva terena s umjetnom travom, ali to može pričekati

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 0077 31.03.2009.

    i mamić od 1.4. više nije u dinamu

  • tužni šokac 31.03.2009.

    davnih dana je trebalo tako biti ali ne mi idemo u rang lige pet mi smo veliki sanjari nevidimo realnost,a mamić je došao sa neke druge galaksije,samo bih poslao pod hitno nazad dok dinamo nije otišao kvragu

Komentiraj...
Vidi sve komentare