To je to što me zanima!

Šampion razmišlja o domovini: 'Fali mi moja hrvatska obitelj'

STIPE SE VRAĆA Sudeći prema Miočićevoj objavi na Facebooku, Hrvatska bi uskoro mogla dočekati UFC prvaka. Stipe se požalio da mu nedostaje druga domovina...
Vidi originalni članak

U posljednje vrijeme puno razmišljam o svojoj hrvatskoj obitelji. Moram ovo uskoro imati u svom životu, napisao je UFC prvak Stipe Miočić uz fotografiju prekrasnog mjesta negdje uzduž hrvatske obale.

Znate li koje je ovo mjesto?

Fotografija je oduševila njegove fanove koji se zabavljaju pokušavajući odgonetnuti o kojem se mjestu radi. Stipe je nedavno obranio pojas protiv Alistaira Overeema.

Stipe se u međuvremenu i oženio, ali nedostaje mu Hrvatska.

Aktualni UFC prvak teške kategorije ponosan je na svoje hrvatske korijene. 

Američki vatrogasac podrijetlom je iz Rtine kraj Zadra. Djed mu je bio boksač, a na stopalu ima istetoviran povijesni hrvatski grb. Unatoč slavi i uspjehu u oktogonu, Stipe je ostao skroman i dalje radi kao vatrogasac jer kaže kako ga to ispunjava.

Obožavam Hrvatsku

- Obožavam Hrvatsku. Nevjerojatno je to što sam Hrvat. Mi smo ratnici. Hrvati su radišni i čvrsti, ne možeš se s njima zafrkavati - rekao je nedavno Stipe.

Prije dvije godine prvi je put posjetio Hrvatsku,

- Drago mi je što sam tu, u domovini svoje obitelji. Zahvalan sam na ovoj divnoj domovini i na tome što sam porijeklom Hrvat. Ljudi, super ste! Hvala vam na potpori - rekao je tada Stipe, kojem su borilački sportovi u genima.

Zaljubio se u Hrvatsku još otkako mu je o domovini pričala baka. 

Hrvatska će uskoro dočekati UFC prvaka?

- Moj djed je bio boksač, a moja baka bi mi pričala priče o njemu. Moja majka i moj otac su ponosni na to otkud dolaze, i ja želim biti takav. Ponosan sam tko sam i od kuda dolazim. Hrvatska je nevjerojatna zemlja - rekao je Miočić.

Tada je upoznao i svog rođaka, najpoznatijeg hrvatskog kvizomana Mirka Miočića.

- Rođaci smo s majčine strane, i to dosta bliski - rekao nam je tada Mirko Miočić, koji je bio oduševljen kad je upoznao Stipu.

Upoznao je i Mirka Filipovića kojem se divi. Sparirao je s njim uoči Cro Copove borbe protiv Gabrijela Gonzage.

Sudeći po statusu na Facebooku, Hrvatsku će uskoro posjetiti prvak UFC-a...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • NevenPoljak 27.10.2016.

    Stipe kralju fajteru i hrvatino,svi smo uz tebe.

  • depeche_mode 26.10.2016.

    Razumijem njegovu ljubav u potpunosti. Prisutna je kod svih iseljenika jer ti uvijek fali nesto cega trenutno nemas. Pa i meni isto kada odem van hr na neko dulje vrijeme. Ali. Ali kad dojdes sve to jako brzo splasne. Tako ce biti i Stipi.

  • bozo1970 25.10.2016.

    Neki yugoviči koji žive u HRVATSKOJ nevole ništa naše a pogotovo su osjetljivi na diiasporu.Mogu komentirat šta oće ali našu "ISKRENU LJUBAV"prema DOMOVINI nisu i nemogu za vjeke,vjekova uništiti.VOLIMO svoje a tuđe poštivamo(katolički odgoj).Lp🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare