To je to što me zanima!

Nova hrvatska zvijezda: Bez Ivaniševića nikad ne bih uspio

Senzacija iz Splita Mate Pavić, 547. igrač svijeta, u prvom je kolu ATP turnira u Umagu izbacio bivšeg najboljeg svjetskog tenisača i pobjednika Roland Garrosa
Vidi originalni članak

Sjećam se te 2003., gledao sam Juana Carlosa Ferrera kako osvaja Roland Garros. I zato sam se smrznuo kad sam ga vidio kako izlazi na teren. Čudesno je kako sam ga nokautirao, kaže Mate Pavić, senzacija umaškog ATP turnira.

Dan poslije najveće pobjede u karijeri više ništa nije isto u životu 19-godišnjeg Splićanina. Podijelio je autograma kao nikad prije, a na brojne zahtjeve za fotografiranjem odgovara simpatičnim osmijehom.

- Već se polako navikavam na ATP razinu. A i statistika nije loša, drugi meč, druga pobjeda. Ali ova je daleko slađa - rekao je Pavić i otkrio formulu uspjeha:

- Imao sam sreću da sam se uspio maknuti iz Splita. Nije problem u tamošnjem mentalitetu nego u uvjetima. Zato sam sretan što treniram nedaleko od Beča s Gilbertom Schallerom. Taj čovjek me je dosta smirio. Više nisam toliko lud, sad sam Švabo u glavi - nasmijao se bivši juniorski wimbledonski pobjednik u parovima. Optužio je HTS da mu nije dovoljno pomogao.

- Mogu izdvojiti samo Gorana Ivaniševića. Često je trenirao sa mnom, spojio me s Bobom Brettom i Ivanom Dodigom, s kojim sam igrao finale na Indoorsu u parovima. Nevjerojatno mi je pomogao - kaže Pavić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nistfiftyfifty 12.07.2012.

    pustite se toga - poznato je da kada vrhunski igrac ne zeli ili nemoze(povrijeda!) neotkazuje turnir nego dode i odigra za startnu lovu koja vec sjeda prije prve lopte.a da nekazem koliko i stavljaju pare na svoj gubitak - koliki je koeficjent bio na naseg ??

  • koden 12.07.2012.

    bravo mate super trebamo takvih igraca vise.jer nas tenis polako slabi,nema vise ancica,ni ljube osta je samo cilic i karlovic.a o goranu sta rec,kakvi je da je ucinija je dosta za grad i za drzavu sa svojom promocijom po svjetu kao sportas,svi se sjecaju one trake oko glave sa hrvatskom zastavom.a i wimbeldon 2001 je nas.samo hrabro mate naprid.nema stat guraj.

  • BabaVanga 12.07.2012.

    Dobro po čemu je tal lik ZVIJEZDA? Po hrvatskim kriterijima možda ili? Vama je svaki Qrc zvijezda i od svakog pravite zvijezde a u hrvatskoj ni nema prave zvijezde. Yebote stvarno mi nije jasno tko je tu gluplji: ovi wannabe novinarčići ili njihovi urednici koji puštaju ovako glupe naslove i članke općenito. Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare