To je to što me zanima!

Nova oštećenja: Istočna tribina Maksimira ne smije se koristiti

Potres od 22. ožujka dodatno je oštetio stadion Dinama koji je ionako u jako lošem stanju. Hoće li se i kad srušiti, i dalje nije poznato, a dotad će morati pokrpati nove pukotine na istoku
Vidi originalni članak

Padale su tu brojne velike momčadi europskog nogometa kao Arsenal, Ajax, Celtic, Villarreal, Benfica... A danas padanjem prijete dijelovi tribina. I to na Maksimiru, koji danas puni 108 godina od prve utakmice HAŠK-a i mađarskog BAK-a, nažalost, nije novost.

Međutim snažni potres u Zagrebu 22. ožujka zadao je nove muke i Gradu Zagrebu i Dinamu jer je istočna tribina pretrpjela takva oštećenja da su je građevinari označili privremeno neupotrebljivom i dali joj žutu naljepnicu, pišu Sportske novosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Staklo palo sa zapadne tribine u ožujku 2019.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uočene su pukotine na poprečnim gredama koje spajaju glavni nosivi sustav tribine, pomaci krakova stuba u odnosu na konstrukciju tribine, odlamanje zaštitnog sloja betona od glavne armature. Problematična su i oštećenja kratkih konzola koje služe kao oslonci glavnih metalnih stuba - rekao je za SN doc. Mislav Stepinac s Građevinskog fakulteta.

Potrebno je napraviti detaljnu analizu konstrukcije cijelog stadiona. Sjeverna i južna tribina ne bi trebale biti ugrožene, no opasne su staklene ploče sa strane Maksimirske ceste.

Jedna takva pala je za nevremena prije godinu dana sa zapadne tribine i pukom srećom nitko nije nastradao.

Sreća u nesreći je što nogomet miruje posljednjih tjedana zbog pandemije korona virusa i što gledatelji vrlo vjerojatno neko vrijeme neće smjeti na stadione, ali pitanje je što će biti kad zabrane popuste. Više puta posljednjih godina najavila se obnova i gradnja novog stadiona koja će zbog financijske krize vjerojatno morati na novo čekanje, a pukotine će trebati sanirati...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • eko18 05.05.2020.

    Ma rusi to dovoljna im je i montazna tribina od 500 ljudi

  • tkopajti 05.05.2020.

    Dalje od Maksimira novi stadion blizu obilaznice u Blato ili tako neka lokacija.

  • zagorska puntarica opet 05.05.2020.

    Miki dela.. kak potres...

Komentiraj...
Vidi sve komentare