To je to što me zanima!

Nova tragedija: Pljačkaš ubio golmana reprezentacije JAR-a

Senzo Meyiwa, golman i kapetan južnoafričke nogometne reprezentacije, stradao je u pljački doma njegove djevojke u nedjelju. Htio ju je zaštititi, a razbojnik ga je ubio
Vidi originalni članak

Tek što je objavljena kazna Oscaru Pistoriusu za ubojstvo njegove djevojke Reeve Steenkamp , sportsku javnost u Južnoafričkoj Republici pogodila je nova tragedija . Golman i kapetan nogometne reprezentacije Senzo Meyiwa (27) ubijen je u pljački u nedjelju u Vosloorusu, gradu južno od Johannesburga.

Dvojica pljačkaša ušla su u dom njegove djevojke Kelly Hhumalo tražeći mobitele, novac i druge vrijedne stvari. Jedan je pljačkaš uperio oružje prema njegovoj djevojci, zbog čega ju je Meyiwa pokušao zaštititi.

Razbojnik ga je upucao u prsa , nakon čega su sva trojica pljačkaša, od kojih je jedan čekao vani, pobjegla. Nogometaša su proglasili mrtvim nakon što ga je vozilo hitne pomoći prebacilo u bolnicu.

Lokalne vlasti još traže počinitelje i nude 14.000 dolara za bilo kakvu informaciju koja bi ih mogla dovesti do njihova uhićenja.

Meyiwa je cijelu karijeru proveo u Orlando Piratesima , za koje je u devet sezona nastupio preko 100 puta i bio kapetan. Prošle je godine prvi put nastupio za reprezentaciju.

REUTERS/PIXSELL

- Ovo je tužan gubitak , kako god gledali na to; sa strane Senzove obitelji, njegove rodbine, Orlando Piratesa i cijele nacije - rekao je predsjednik Piratesa Irvin Khoza .

Još u subotu 27-godišnjak je branio cijelu utakmicu za Orlando koji je pobjedom protiv Ajax Cape Towna 4-1 prošao u polufinale domaćeg liga-kupa.

Na Instagramu je Senzova djevojka Kelly Khumalo objavila fotografiju s njim tijekom vožnje, samo nekoliko sati prije tragičnog događaja .

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Captain Obvious 27.10.2014.

    Jbga ova priča ide Pištoljiusu u prilog. Prvo pucaj pa onda pitaj tko je.

  • 27.10.2014.

    žalosno, koliko slavni nogometaši ili općenito sportaši, moraju novca za sigurnost odvojiti i to čak ponekad nije dovoljno...

  • 24 SATA NON-STOP 27.10.2014.

    pljackas ce dobit max 5 god zatvora kao i oscar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare