To je to što me zanima!

Novak Đoković napokon otkrio tajnu svoje nepobjedivosti...

Alergije su prestale čim je prestao konzumirati hranu s glutenom. Sada se osjeća sjajno, ali više ne smije jesti pizze, kruh i tjesteninu, njemu omiljeno jelo...
Vidi originalni članak

Drugi tenisač svijeta ove godine nije izgubio nijedan meč. Novak Đoković ipak je morao napraviti pauzu od tri tjedna kako bi u tom tempu mogao nastaviti dalje. Ovaj će tjedan zaigrati na ATP Srbia Openu. Otkrio je i što ga je priječilo da proigra kao ove sezone.

- U prošlosti mi je problem bio gluten koji mi je smetao, zato više ne jeden kruh, pizzu, tjesteninu. Imam neke navike iz prošlosti koje postepeno mijenjam. I sada sve ide kako treba. Smršavio sam, ali sam i popravio svoje kretanje, a zbog svega se osjećam i emocionalno stabilniji - objašnjava nepobjedivi Novak Đoković svoje odlično psiho-fizičko stanje. 

Ipak 24-godišnji srpski tenisač kazao je da je prijašnjih sezone igrao na visokom nivou, ali da je imao i velikih oscilacija. 

- Ranije jednostavno nisam vjerovao u sebe, sada imam stabilnost i ljude oko sebe koji me podržavaju i vjeruju u mene. Proživljavam najbolje trenutke karijere i želim to neko vrijeme zadržati. Posljednjih pet, šest mjeseci osjećam se stabilnije i na terenu i izvan njega, što pokazuju i rezultati - kazao je Novak i dodao:

- O rekordima ne razmišljam, to mi nije prioritet. Naravno da ste sretni kada imate dvadeset i nešto pobjeda u nizu, ali imam veće ambicije za ovu godinu, a to je osvajanje još jednog Grand Slama i napadnem broj jedan - kazao je Novak.

Govori kako ima više vjere u sebe kada igra protiv najboljih, a tome doprinose i godine iskustva na Touru. Španjolca Rafaela Nadala gledao je u Monacu, no briljantne Španjolčeve izvedbe nisu ga obeshrabrile. 

- Vjerujem da mogu dobiti Nadala i bilo koga drugoga, ali najveći mi je izazov pobijediti Nadala na zemlji. Mislio sam da ne može poboljšati svoju igru, ali on napreduje i tjera ostale igrače da također napreduju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_38805 26.04.2011.

    imao sam i ja alergiju na gluten , sjecam se svako jutro sojin kruh , ali kako mi idu godine sve manje i manje je to :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare