To je to što me zanima!

Nove medalje: Hrvatice opet ruše sve pred sobom

U Malinskoj su se na Europskom prvenstvu u zatvorenom okupili najbolji samostrelaši. I ovaj put Hrvatska je reprezentacija bila najuspješnija
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija u samostrelu iz godine u godinu ruši rekorde. Na jučer završenom Europskom prvenstvu u dvorani u Malinskoj Hrvatska je osvojila čak 11 medalja, dvije više nego prije dvije godine u Moskvi. Posebno raspoložena i ovaj put bila je obitelj Pereglin. Možda i najtrofejnija hrvatska sportska obitelj osvojila je u Malinskoj na otoku Krku šest medalja. Naravno, i ovaj put glavna zvijezda natjecanja bila je Branka Pereglina, nepobjediva od 1995. godine. Doista nevjerojatan podvig! U Malinskoj joj se pridružio i ostatak obitelji, točnije kćer Valentina i sin Domagoj. Valentina je osvojila zlatnu medalju ekipno kadetkinje i zlatnu pojedinačno. Domagoju je u juniorskoj konkurenciji pojedinačno uzeo zlato te srebro u ekipnom dijelu natjecanja.
U posljednjih 13 godina naše su senirke nepobjedive u Europi i svijetu pa je prava šteta što ovaj sport nije olimpijski jer da je, Hrvatska bi godinama imala sigurne medalje na najvećoj sportskoj priredbi.
- Da smo kojim slučajem na Olimpijadi bilo bi i novaca. Ovako nismo sigurni ni hoćemo li na Europsko prvenstvo na otvorenom u Portugal - priča glava i trener obitelji Pereglin, Branko. Njegove trenerske i pedagoške metode očito jako dobro utječu na talentiranu Branku, ali i na ostale u reprezentaciji i klubu SD Dubrava 1094.
- Najbolje nam je trenirati u dvorištu iza obiteljske kuće u Dubravi. To je pravi pokazatelj da za ovaj sport ne trebaju neki velebni sportski objekti. Samo volja i upornost - priča Branka.
Inače medicinska sestra Branka ovim se sportom bavi 27 godina, no ne boji se da će nakon nje ostati rezultatska praznina.
- Valentina se samostrelom počela baviti znatno ranije nego ja. Vjerujem da će me ubrzo dostići po broju medalja - priča skromna Branka.
Srebrna u konkurenciji dama također je Hrvatica Nikolina Krivanek, peta je Tihana Odlešić (obje iz Dubrave 1094). A godinama po rezultatima najbliža Branki, Sanja Komar, u Malinskoj je morala odustati zbog mučnine iako je i ovaj put bila jako blizu novoj, staroj i vjerojatno budućoj europskoj i svjetskoj prvakinji Branki Pereglin. Još samo da je sponzora i tko zna gdje bi im bio kraj.

FINALE KADETI:
1. Valentina Pereglin
2. Artiom Naumenko
3. Valentina Kozumplik

FINALE JUNIORI:
1. Domagoj Pereglin
2. Florent Guillaume
3. Maja Bosanac

FINALE DAME:
1. Branka Pereglin
2. Nikolina Krivanek
3. Melanie Regniez
5. Tihana Odlešić

FINALE MUŠKI:
1. Pascal Christoffel
2. Andrej Tertični
3. Zoran Špoler

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare