To je to što me zanima!

Novi dres Reala je od - smeća! Napravili su ga za dobru stvar

3. GARNITURA Crvena boja vraća se na Realov dres, koji je Adidas izradio u suradnji s kompanijom specijaliziranom za izradu dresova od recikliranog smeća kako bi se podigla svijest o zagađenju oceana
Vidi originalni članak

Real je još ranije predstavio dvije garniture dresova za sljedeću sezonu i tu nije bilo iznenađenja. Domaći dres ostao je tradicionalno bijel, gostujući je crne boje, a sad je predstavljen i treći dres, a posebnost je da je napravljen od smeća iz oceana. 

Adidas je treću garnituru Realovih dresova napravio u suradnji s kompanijom Parley, koja je specijalizirana za izradu dresova od recikliranog smeća, a sve kako bi se podigla svijest o sve većem zagađenju oceana i prirodnih bogatstava.

POGLEDAJTE VIDEO

Nema boljeg promotora za to od jednog od najpopularnijih klubova svijeta.

Što se tiče crvene boje, ona se ne pojavljuje prvi put na dresu Reala, koji je kroz povijest u tri navrata imao crvene dresove.

Prvi put 1971. godine na gostovanju kod Cardiff Cityja u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova. Potom dvije godine kasnije u četvrtfinalu Kupa prvaka protiv kijevskog Dinama te 2011. godine u Ligi prvaka protiv zagrebačkog Dinama na Maksimiru.

Te sezone Real je osvojio La Ligu, a u Ligi prvaka ispao je od Bayerna u polufinalu. Navijači nisu baš dobro prihvatili crvenu garnituru dresova koju Real više nije vraćao.

Do ove godine...

Idi na 24sata

Komentari 50

  • sena2 07.08.2018.

    Hoce li na dresu pisati respect i hoce li se igraci pridrzavati toga?Ko je ove godine od sudaca sponzor?

  • bianconeri_zgb 07.08.2018.

    koji naslov bože dragi bez obzira o kojem se klubu radi.

  • Maher za velke posle 07.08.2018.

    Šnida mi te volimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare