To je to što me zanima!

Novi klinci: Červar uporno 'izmišlja' neke nove igrače

Na EP-u u Austriji, Lino Červar ima osam igrača mlađih od 24 godine - Mataiju, Bičanića, Čupića, Alilovića, Gojuna, Kopljara, Željka Musu i Štrleka
Vidi originalni članak

Svako veliko natjecanje izbornik Lino Červar iskoristi za promociju mladih igrača. Ljubo Vukić zasjao je na EP-u u Švicarskoj 2006., a prve je minute u reprezentaciji osjetio i Ivan Čupić. Na SP-u u Njemačkoj 2007. pojavili su se Domagoj Duvnjak i Mirko Alilović, na EP-u u Norveškoj 2008. proigrao je Zlatko Horvat, a na SP-u u Hrvatskoj prošle godine svoje su mjesto u hrvatskoj rukometnoj reprezetnaciji zaslužili Marko Kopljar i Jakov Gojun. Na EP-u u Austriji, Červar ima čak osam igrača mlađih od 24 godine - Mataiju, Bičanića, Musu, Čupića, Alilovića, Gojuna, Kopljara i Štrleka.
- Vrijeme je da se oslonimo na mlade igrače, ti su momci zaslužili priliku. Do sada se pokazalo da je odabir uvijek bio dobar jer neki su u reprezentaciji već duže vrijeme - pojasnio je izbornik Lino Červar svoju odluku. "Nova" zvijezda na hrvatskom rukometnom nebu zasjala je već na prvoj utakmici EP-a u Austriji. Manuel Štrlek (21) na lijevom je krilu odigrao fantastičnu utakmicu, zabio je pet golova iz šest pokušaja. Oduševio je sigurnošću i raznovrsnošću šuteva. Tri je puta probio iskusnog norveškog golmana Egea koji je u tim trenucima bio potpuno bespomoćan. Uz Dragu Vukovića i Mirka Alilovića bio je naš ponajbolji igrač.
- Uopće mi nije to tako izgledalo - skromno je rekao Štrlek nakon utakmice i dodao:
- Važno je da se nismo predavali, da smo se borili do kraja i pobijedili Norvežane. Svi zajedno smo odigrali vrhunsku utakmicu. Oduševljava me to što su nas mlade igrače ovi stariji primili kao da smo s njima već sto godina. Atmosfera u reprezentaciji je fantastična - kaže Štrlek.
A Manuel dvoranu Stadthalle u Grazu ne pamti po dobru. Na pripremnom turniru prošle godine baš se ovdje teško ozlijedio koljeno. Morao je na operaciju te je propustio SP u Hrvatskoj.
- To je sad već tako daleko iza mene. O toj nesreći više ne razmišljam, važno je samo da pobjeđujemo - zaključilo je naše lijevo krilo.

ČERVAROVE MLADE SNAGE NA EP-U U AUSTRIJI
Manuel Štrlek - lijevo krilo - CO Zagreb - 1988.
Marko Kopljar - desni vanjski - CO Zagreb - 1986.
Jakov Gojun - lijevi vanjski - CO Zagreb - 1986.
Mirko Alilović - golman - Ademar Leon - 1985.
Ivan Čupić - desno krilo - Gorenje Velenje - 1986.
Željko Musa - pivot - Trimo Trebnje - 1986.
Damir Bičanić - lijevi vanjski - Ademar Leon - 1986.
Vedran Mataija - lijevo krilo - Poreč - 1988.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mali Mujo 21.01.2010.

    Đuro ja baš mislim da krilo mora bit veliko npr. ko Kallman koji ima 2 metra. A šta mislis koliko oni \"mali\" cupic je visok... 180. A pricamo o livom krilu ovde ne desnom znalac . . . Al štrlek je igračina.

  • josko11 21.01.2010.

    jax jel postoji članak koji ti nisi komentirao, jel radiš ti šta u životu ovako?

  • josko11 21.01.2010.

    jax.. daj idi doma

Komentiraj...
Vidi sve komentare