To je to što me zanima!

Novi trend u HNL-u: Najviše je stranaca pristiglo iz Albanije...

Od stranaca je u 1. HNL u dosadašnjem tijeku prijelaznog roka najviše nogometaša stiglo iz Srbije, njih četiri. Sedam srpskih nogometaša sada igra u HNL-u, ali niti jedan Hrvat ne igra u srpskoj Superligi
Vidi originalni članak

Hrvatskim nogometom definitivno pušu neki novi vjetrovi. Prošle sezone naveliko se raspravljalo o tome imali li 1. HNL ili nema previše stranaca. OK, puno stranaca koji su došli u HNL bilo je izrazito upitne kvalitete. Posebno se to odnosi na Istru 1961 koja je iz Alavesa pokupila svu 'bofl' robu.

Ovo ljeto protječe u nešto drugačijem tonu. U HNL je opet stiglo mnoštvo nogometaša iz inozemstva, ali jedna zemlja odudara od drugih. Najviše stranaca u HNL je došlo iz - Srbije.

Lokomotiva je iz Sesveta dovela mladog srpskog U-21 reprezentativca Dušana Jokovića (20). Branič iz Kraljeva prve je seniorske korake napravio u austrijskom LASK-u. Paraf na ugovor s Lokomotivom već je stavio i bivši mladi srpski reprezentativac Vanja Vučićević (21), ali taj je angažman iz nekog razloga neslavno propao. Grandiozno je Vučićević došao na potpis ugovora, slikao se s dresom pored crvenog Ferrarija, ali do dogovora Lokomotive i ruske Samare nije došlo.

I Inter Zaprešić pojačao se srpskim stoperom. Došao je Beograđanin Milan Savić (25) koji ima impresivan životopis. Igrao je za Gent, OFK Beograd, Novi Pazar, Anorthosis, Balzan... Partner u srcu obrane 'diva iz predgrađa' bit će mu iskusni sunarodnjak Ivan Tatomirović (30) kojega Samir Toplak obožava, ipak je i sam bio stoper.

Redove Slaven Belupa nedavno je napustio rabijatni zadnji vezni Miloš Vidović (29). Dečko iz Kragujevca proveo je u HNL-u čak pet godina nastupajući za RNK Split i Slaven Belupo. Skupio je Vidović 148 nastupa u HNL-u i tako postao Srbin s najviše nastupa u Hrvatskoj. Otišao je ovog ljeta u kazahstanski Šahter, a umjesto njega Belupo je doveo njegovog sunarodnjaka Nemanju Glavčića (22). Glavčić je također vezni igrač, rodom je iz Kraljeva, izdanak je nogometne škole Partizana, a nastupao je za srpsku U-19 reprezentaciju. 

Zanimljivo, niti jedan hrvatski nogometaš ne igra u srpskoj Superligi. Razlog vjerojatno leži u činjenici da su hrvatski igrači nešto više na cijeni, a srpski su klubovi nešto siromašniji pa im nije isplativo dovoditi hrvatske nogometaše. 

'Srpska kolonija' treća je najbrojnija u HNL-u. Sedam srpskih nogometaša igra u našoj ligi. U HNL-u je najbrojnija bosanskohercegovačka kolonija, njih je čak devet, ali četvero ih ima hrvatske putovnice pa ih ne možemo računati kao strance. Albanci su drugi po brojnosti. Osam albanskih nogometaša igra u HNL-u, a najvredniji je Myrto Uzuni iz Lokomotive s 850.000 eura.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • boskobuha 18.07.2019.

    kvalitetni igraci iz Srbije hahahahahaha

  • neno008 18.07.2019.

    A sljušaj ako ne uspe ima pekara!

  • 18.07.2019.

    Treba brazilce u dinamo bili bi jos jaci pogotovo krila

Komentiraj...
Vidi sve komentare