To je to što me zanima!

Novi trener Arsenala čudom je živ: Ima uspomenu na prsima

Mislim da sam prva osoba u Španjolskoj koja je podvrgnuta tako zahtjevnoj operaciji, a da se kasnije nastavila baviti sportom na tako visokoj razini, otkrio je španjolski trener Mikel Arteta
Vidi originalni članak

Imao sam ogromnih problema sa srcem kad sam bio beba. Imao sam dvije godine i morao sam na operaciju kako bih popravio dosta toga. Krv nije dobro cirkulirala i srce nije dobivalo dovoljnu količinu, otkrio je svoju potresnu priču bivši španjolski nogometaš, a danas perspektivni trener Mikel Arteta (37).

Arteta trenutno radi u Manchester Cityju kao pomoćnik Pepu Guardioli. Strateg Cityja uvijek u superlativima govori o svom pomoćniku, ali sad bi, prema pisanju engleskih medija, trebao ostati bez njega.

Naime, Arteta na stolu ima ponudu Arsenala koji je bez trenera od odlaska Unaija Emeryja i u idućim će danima potpisati ugovor. Kratko je kao v.d. na tu poziciju uskočio Freddie Ljungberg, ali to i dalje ne izgleda najbolje. Španjolac je za klupu Arsenala zainteresiran jer je tamo proveo najbolje igračke dane. Za "topnike" je igrao od 2011. do 2016. i upravo je na Emiratesu zaključio karijeru.

- Mislim da sam prva osoba u Španjolskoj koja je podvrgnuta tako zahtjevnoj operaciji, a da se kasnije nastavila baviti sportom na tako visokoj razini. Liječnici su mi rekli da nema šanse da ću se ikada baviti bilo čim, ali ljubav prema nogometu bila je ogromna. Roditelji mi nisu mogli zabraniti da igram - rekao je Arteta pa dodao:

- Sa sedam-osam godina sjeo sam s liječnicima i jasno im rekao da me bolesno srce neće zaustaviti da igram nogomet. Upozoravali su me, nisu željeli da mi se nešto loše dogodi, ali ja sam to ignorirao. Srce je s godinama ojačalo i više nije bilo problema. Svaka dva mjeseca išao sam na preglede, još uvijek imam veliki ožiljak na prsima. Obilježilo me to za čitav život. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare