To je to što me zanima!

Novinari izabrali: Cernogoraz i Perković najbolji u 2012. godini

U tradicionalnom izboru Sportskih novosti, 61. po redu, izabrani su najbolji sportaši u 2012. Slavili su Giovanni Cernogoraz, Sandra Perković, vaterpolisti i rukometašice
Vidi originalni članak

Kao i svake godine par dana uoči Božića i ove se održao tradicionalni izbor za najbolja sportska postignuća hrvatskih sportaša. U 61. izboru Sportskih novosti sportski novinari diljem Hrvatske odabrali su najbolje od najboljih u jakoj konkurenciji u godini olimpijskih igara.

U muškoj konkurenciji Ivicu Kostelića naslijedio je Giovanni Cernogoraz, koji je iznenadio i oduševio hrvatsku javnost na Olimpijskim igrama. Ovaj fenonemalni Istrijan potukao je konkurenciju jer je osvajanje olimpijskog zlata u Londonu u streljačkoj disciplini trap bilo najveći uspjeh u muškoj konkurenciji.

Kod žena najbolja sportašica opet je atletičarka, no nakon pet godina zaredom Blanku Vlašić naslijedila je sjajna Sandra Perković. Zagrepčanka je pomela svjetsku konkurenciju u bacanju diska te hrvatsku u izboru najbolje osvojivši olimpijsko i europsko zlato te naslov u Dijamantnoj ligi. 

U izboru najbolje momčadi također nije bilo velikih iznenađenja pa je tako hrvatska vaterpolska reprezentacija zasluženo najbolja momčad u Hrvatskoj. Kako i ne bi bila kad je predvođena Ratkom Rudićem pomela konkurenciju u Londonu i okitila se olimpijskim zlatom. Uz to 'barakude' su osvojile i Svjetsku ligu u Kazahstanu.

Prilično izjednačena konkurencija bila je u izboru za najbolju ekipu 2012. godine, a priznanje su dobile hrvatske rukometašice. U povijesnom plasmanu na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do četvrtfinala u Londonu.

Nagradu za 'fair-play' godine pripala je 14-godišnjoj jahačici konja Antei Šimleši, koja je suparnici Mii Keleman posudila konja na Prvenstvu Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • biberrr 24.12.2012.

    Hvala još jednom na olimpijskim zlatima,zasluženo su uzeli titule sportaša godine!

  • WOMANIZER 23.12.2012.

    zasluženo!

  • trlababalan99 23.12.2012.

    Bravo Miranda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare