To je to što me zanima!

Novo čudo u Bostonu: Butler opet fantastičan, Miami ima 2-0

Obožavatelji su se nakon briljantne predstave Butlera u prvom okršaju šalili na društvenim mrežama da će ovo biti klasična "metla", a nakon još jedne čudesne partije glavnog igrača Miamija nisu više daleko od istine
Vidi originalni članak

Košarkaši Miami Heata pobijedili su i u drugoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Boston Celticsa. Heat je slavio 111-105 i s obzirom da su se oba sudara igrala u Bostonu, u Miami ide s velikom prednošću od 2-0.

Mnogi obožavatelji košarke i NBA-a su se nakon briljantne predstave Jimmyja Butlera u prvom okršaju šalili na društvenim mrežama da će ovo biti klasična "metla", a nakon još jedne čudesne partije glavnog igrača Miamija nisu više daleko od istine.

Butler je noćas ubacio 27 poena dodavši osam skokova i šest asistencija, a velikoj pobjedi uvelike su doprinijeli Caleb Martin s 25 poena i četiri skoka te Adebayo kojem je ostao asistenciju kratak za "triple-double". Imao je učinak od 27 poena, 17 skokova i devet asistencija.

Utakmicu punu tenzija i odličnog ritma u prvoj dionici bolje je zaokružio Miami i otišao na poluvrijeme s prednošću od četiri poena. U nastavku je Boston ubacio u višu brzinu pa u trećoj četvrtini otišao na plus osam.

Zatim se dogodio veliki pad Celticsa, odnosno, odlična serija Heata čiji košarkaši su u posljednjoj dionici napravili velikih plus 16 (36-22) i ponovno nokautirali favoriziranog velikana.

Celticsima nije pomogla ni odlična večer Jaysona Tatuma koji je postigao 34 poena uz 13 skokova i osam asistencija.

Finalna serija Istoka sada se seli u Miami gdje će Heat na domaćem terenu pokušati izboriti veliko finale NBA-a. U polufinalu Zapada Denver Nuggetsi Nikole Jokića vode 2-0 protiv LA Lakersa LeBrona Jamesa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 20.05.2023.

    Odličan igrač, ali divljak! Miami je jedina momčad gdje je imao normalne odnose s ostatkom ekipe!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare