To je to što me zanima!

Novo iznenađenje za Španjolce: Ćorić umjesto Luke na "furiju"

MANDŽO UPITAN Moglo bi se otvoriti i mjesto u napadu jer Mandžukić osjeća bol. Modrić sigurno preskače Španjolsku, a na njegovo mjesto uskače najmlađi u sastavu
Vidi originalni članak

Ako je suditi po treningu u Deauvillu, posljednjem prije odlaska reprezentacije u Bordeaux, na mjestu Luke Modrića trebao bi zaigrati Ante Ćorić!

Tako je hrvatski izbornik Ante Čačić posložio igrače u utakmici devet protiv devet. U jednom sastavu bili su igrači koji su počeli protiv Turske i Češke: Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Badelj, Brozović, Rakitić i Perišić te uz njih ­Ćorić.

Zbog problema s mišićem Modrić nije ni trenirao.

- Ne može igrati. Trebat će mu sedam, osam dana da se ta ozljeda zaliječi. Kada bi Luka igrao protiv Španjolske, postojala bi opasnost rupture mišića, a to bi za njega bio kraj EP-a - objasnio je Boris Nemec.

Liječnik reprezentacije pozabavio se i stanjem Marija Mandžukića.

I udarni napadač propustio je trening.

- Nije to isti mišić kao kod Modrića. Ima edem, ali ne smeta mu to u igri - dodao je Nemec.

Naravno, ulazak Ćorića u prvi sastav na treningu ne mora nužno značiti da će i igrati. Međutim, Čačić tu ima jedno zlatno pravilo, koje je koristio i uoči prve dvije utakmice ­na Euru. Igrači koje odredi na treningu na kraju i završe u prvih 11.

Ante Čačić izuzetno respektira Ćorića, a posebno je bio oduševljen nakon što je Ante s mladom reprezentacijom u kvalifikacijama potpuno deklasirao favoriziranu Španjolsku. Na toj utakmici se poigravao sa Španjolcima kao da je riječ o utakmici na školskom igralištu protiv susjednog razreda.

Počne li susret protiv Španjolske, Ante će s 19 godina i dva mjeseca biti najmlađi igrač u povijesti reprezentacije koji je zaigrao na nekom natjecanju. Prvi iza njega je Mateo Kovačić, koji je s 20 godina zaigrao na Svjetskom prvenstvu 2014. u prvoj utakmici protiv Brazila.

I upravo je Mateo sad izravni konkurent Anti. No izbornik nije previše zadovoljan Kovačićevim doprinosom protiv Češke u zadnjih pola sata igre u St. Etienneu.

- Mateo nije puno igrao u Realu ove sezone. To je sad razlog slabije forme - opravdao je Čačić loše izdanje Kovačića.

A protiv Španjolske nema takvih opravdanja. Trebaju nam igrači koji su sad u najboljoj formi.

Idi na 24sata

Komentari 195

  • Glasaj za HSP1861 20.06.2016.

    Ne znam zasto Kramarića i Kalinića drzi na klupi.

  • Veki-Zagreb 20.06.2016.

    pa neka igra dečko...neka uči od najboljih...

  • JunFan 20.06.2016.

    Nabijanje cijene reprezentativnim nastupom godi glavatom vođi i to je jedini razlog zašto ukoliko nastupi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare