To je to što me zanima!

Novo priznanje za čarobnjaka: Modrić peti najbolji razigravač!

Visoko peto mjesto u poretku razigravača Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku osvojio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Najbolji je Lionel Messi
Vidi originalni članak

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi najbolji je razigravač svijeta u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), dok je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na petom mjestu.

Argentincu su glasači iz 56 zemalja dali čak 172 boda. 

Na drugom je mjestu njegov suigrač iz Barcelone Andrés Iniesta sa 66 bodova, a treći je igrač Real Madrida Toni Kroos s 45 bodova. Mesut Özil iz Arsenala na četvrtom je mjestu sa 39 bodova, a peto mjesto dijele Luka Modrić i Riyad Mahrez iz redova engleskog prvaka Leicester Cityja s 36 bodova.

Među deset najboljih su još Kevin De Bruyne (Manchester City), Paul Pogba (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea) i Dimitri Payet (West Ham).

Barcelona je dominantna u ovoj kategoriji, njihovi igrači dobili su ovo priznanje u osam od posljednjih devet godina. Tek je Toni Kroos 2014. prekinuo dominaciju. Xavi je uzeo četiri naslova, a Iniesta i Messi po dva.

Poredak:

1. Lionel Messi (Arg/Barcelona)          172 boda
2. Andrés Iniesta (Špa/Barcelona)         66
3. Toni Kroos (Njem/Real Madrid)          45
4. Mesut Özil (Njem/Arsenal)              39
5. Riyad Mahrez (Alž/Leicester City)      36
5. LUKA MODRIĆ (HRV/Real Madrid)          36
7. Kevin De Bruyne (Bel/Manchester City)  31
8. Paul Pogba (Fra/Juventus/Man. United)  26
9. Eden Hazard (Bel/Chelsea)              14
10. Dimitri Payet (Fra/West Ham)           8
11. David Silva (Špa/Manchester City)      5
12. Neymar (Bra/Barcelona)                 3
12. Marek Hamšík (Svk/Napoli)              3
14. Thiago Alcântara (Špa/Bayern München)  1
14. Javier Pastore (Arg/PSG)               1
...
Idi na 24sata

Komentari 53

  • obama terorist 30.12.2016.

    Ovo je sramota,kao i dosta toga kada su u pitanju ovakva glupa biranja!!jer ovdje nosi onaj tko ima vise""prijatelja""...modric i hazard su izmislili nogomet za krosa i ozila,,ali to su svabe...iniesti svaka cast ali on u zadnjoj godini nista nije pokazao jer da je razigravao onda bi barca i spanjolska igrala nesto vazno a nebi imali ""losu""sezonu.

  • mandrillost 30.12.2016.

    Citam i ne mogu vjerovat...evo PREDASISTENKO vam je sad peti,al ocito ni to nije dobro?! Vajda je trebao bit ispred Messija?! Druga stvar,odavno pisem da je Kroos trenutno bolji i kompletniji igrac od PREDASISTENKA,jer ga ovaj koci svojom sporoscu,vuce se ko krepalina po terenu.Iniesta je koliko vidim ispred,jedino je iznenadenje Pogba,Hazard,koji su daleko atraktivniji igraci.Pa cak jedan Xavi igra sa 38,dok se PREDASISTENKO vuce ko krepalina sa 31.

  • profi19 30.12.2016.

    Kroos i ozil ispred modrica? Hahahahha

Komentiraj...
Vidi sve komentare