To je to što me zanima!

Norvežanke osvojile europski naslov po šesti put u povijesti

Rukometna reprezentacija Norveške osvojila je ženski Euro u Mađarskoj i Hrvatskoj. U finalu u Budimpešti Norvežanke su svladale Španjolke 28-25 i uzele šestu titulu...
Vidi originalni članak

Norvežanke su nove europske rukometne prvakinje. U finalu u budimpeštanskoj Areni Lászla Pappa izabranice Þórira Hergeirssona svladale su Španjolsku 28-25 (10-12) i proslavile šesto zlato na natjecanjima najboljih Starog kontinenta.

Nakon izjednačenog početka, Španjolke su od vodstva 4-3 preuzele konce igre u prvom poluvremenu. Proradila im je golmanica Silvia Navarro s nekoliko važnih obrana i zaključala svoj gol na više od deset minuta. Sve to išlo je u korist Španjolskoj koja je na poluvremenu vodila 12-10.

No iz svlačionice je izašla neka druga Norveška. Nakon samo pet minuta rezultat je bio izjednačen, a do 45. Norvežanke su pobjegle na "+3" (23-20) i tu prednost uspjele održati do samog kraja. Španjolke su došle na samo jedan gol minusa dvije minute do kraja, nakon čega su gol Linn-Kristen Riegelhuth Koren i obrana Silje Solberg presudili utakmicu.

Najefikasnija u redovima novih prvakinja Europe bila je Riegeluth Koren s deset golova, jednako kao i najbolja Španjolka Nerea Pena.

U borbi za broncu Šveđanke su pobijedile Crnogorke 25-23 (11-12). Upravo su one protivnice Hrvatskoj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Danskoj u prosincu sljedeće godine. Najkorisnija igračica prvenstva je Šveđanka Isabelle Gulldén, a najbolja obrambena igračica njena sunarodnjakinja Sabina Jacobsen.

Najbolja momčad prvenstva

  • golmanica: Silje Solberg (Norveška)
  • desno krilo: Carmen Martín (Španjolska)
  • desna vanjska: Nora Mørk (Norveška)
  • srednja vanjska: Kristina Kristiansen (Danska)
  • lijeva vanjska: Cristina Neagu (Rumunjska)
  • pivotkinja: Heidi Løke (Norveška)

Konačni poredak

  1. Norveška
  2. Španjolska
  3. Švedska
  4. Crna Gora
  5. Francuska
  6. Mađarska
  7. Nizozemska
  8. Danska
  9. Rumunjska
  10. Njemačka
  11. Poljska
  12. Slovačka
  13. Hrvatska
  14. Rusija
  15. Srbija
  16. Ukrajina
Idi na 24sata

Komentari 7

  • strmi007 22.12.2014.

    bravo za njih

  • ses2000 21.12.2014.

    totalno nepopraćeno prvenstvo

  • Mthesecond 21.12.2014.

    Najbolje su...To još jednom i dokazale...Svaka čast...Rukometne terminatorice :) Čestitka i Nizozemkama na odličnim igrama i za na njih jako dobrom sedmom mjestu,i čestitka što su uljepšale vidike ovih dana :) A našima više sreće drugi put...Gore od ovog trinaestog mjesta sigurno ne može...Ostaje žal,al ne preveliki...Protiv boljih se nije moglo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare