To je to što me zanima!

NY Times: Hrvati su nosili slike zločinca i spalili zastavu EU

Pet godina zatvora prijeti hrvatskom navijaču koji je uhićen zbog paljenja baklji. NY Times piše da su hrvatski navijači u Poznanju spalili zastavu Europske unije
Vidi originalni članak

Američki NY Times raspisao se o hrvatskim navijačima na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, nisu se dotaknuli onih nekoliko tisuća kockastih navijača koji su gromoglasnim navijanjem nosili našu reprezentaciju, već one manjine koja se nije ponašala primjereno.

Tako NY Times piše da su hrvatski navijači u Poznanju spalili zastavu Europske unije te da su izazivali malobrojnije talijanske navijače noseći lutku za napuhavanje obučenu u talijanski dres. Isto tako, ističu da su naši navijači nosili fotografiju osuđenog ratnog zločinca Ante Gotovine.

Inače, jedan hrvatski navijač uhićen je nakon sinoćnje utakmice protiv Italije. Spomenuti navijač sačekan je od strane policije na izlazu iz stadiona  jer je tijekom utakmice palio baklje.

- Navijač je uhićen dok je napuštao stadion. Za ometanje utakmice predviđena je kazna do pet godina zatvora - rekao je Andrzej Borowiak, glasnogovornik policije.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • AmelCausevic 15.06.2012.

    Meni ovo sve lici na hajku a ne na huliganstvo. Ruku na srce baklje vam nisu trebale ali niste zapalili stadion. Sad se kao Poljaci prave Englezi i kaznjavali bi ljude za par petardi a prije par dana skoro izazvali 3 sv. rat i danas vec zaboravili a vjerujem da je onih 40 privedenih vec sad rezervisalo mjesto za sutrasnju utakmicu. Sto se tice Amerikanaca oni bi se stvarno trebali prestati baviti Europom i njenim sportskim i kulturnim dogadjajima jer meni je nepojmljivo da neko ko imalo prati nogomet moze misliti da Messi igra na Euru. Lutka na napuhavanje bi trebala znaciti da ce Hrvati karati Talijane na terenu i po meni je to samo peckanje navijaca. Ja se sa prijateljima posvadjam oko nogometa i kazem im da ce moj klub je.... njegov,sta sad me treba privesti za nogometno huliganstvo?

  • AngeloFujssione 15.06.2012.

    Američka gamad,ona za nekog govori da je ratni zloćinac,a sama Amerika je puna ratnih zloćinaca

  • Chevalier 15.06.2012.

    Srcem navijam za Hrvatsku reprezentaciju iz mnogo razloga, ali moram priznati da definitivno imaju najgluplje navijače na svijetu. Srame ih se svi normalni hrvati uključujući sportske medije, Predsjednika države, Hrvatski nogometni savez, pa čak i same reprezentativce. Odnedavno su se organizirali u Službeni Klub navijača Uvijek vjerni, koji nikad neće biti ni blizu častan kao BHFanaticosi na koje sam neizmjerno ponosan. Žao mi je normalnih navijača koji odu na utakmicu, a moraju trpiti ovakav fašizam. Pozdrav iz Bosne! Ljubav će uvijek biti jača od mržnje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare