To je to što me zanima!

Obračun Rome i Intera, bitka za sjeverni London i Liverpool

Veliki obračuni čekaju nas ovaj vikend. Tko će osvojiti bitku za Liverpool, može li Rijeka srušiti Osijek na Gradskom vrtu i preskočiti ih na tablici, hoće li se Real izvući iz krize. Odgovore ćemo dobiti u subotu i nedjelju...
Vidi originalni članak

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, red je došao na vikend koji je prepun nogometnih derbija. Rijeka predvođena Bišćanom gostuje u Osijeku, Arsenal i Tottenham će voditi bitku za sjeverni London, dok će na Anfieldu istrčati mrski rivali Liverpool i Everton. Stoga, daljinski u ruke i nogometni vikend može započeti. Ionako je vani hladno.

Subota

Rijeka - Osijek (15 sati, Arena 3)

U sjajnoj formi se nalaze Riječani koji su potpuno izašli iz krize koja ih je pogodila početkom jeseni. Igor Bišćan preporodio je momčad, u zadnjih pet kola su uspjeli četiri puta pobijediti, a u zadnjem kolu nastradao je Dinamo. Bišćanova družina opet sije strah travnjacima HNL-a, a danas će u derbiju kola gostovati kod Osijeka. Zekićeva momčad pruža nešto slabije partije u odnosu na početak sezone, no pobjedom nad Rijekom preskočili bi Lokomotivu i došli na drugo mjesto. S druge strane, Rijeka bi s nova tri boda preskočila Slavonce i stigla na treće mjesto s istim brojem bodova kao i Lokosi. Sve u svemu, bit će to sjajna utakmica u Gradskom vrtu. 

Real Madrid - Valencia (20:45, SportKlub 1)

Real i dalje muku muči u La ligi. U prošlom kolu ih je Eibar razbio sa 3-0, a Madriđani danas na Bernabeuu traže iskupljenje protiv uvijek neugodne Valencije. Real u zadnjih pet kola ima čak tri poraza, a pobjeda bi barem nešto smanjila nervozu i priključila ih vrhu gdje im Barcelona trenutno bježi šest bodova. Valencia je spojila dvije pobjede i ne treba ih podcijeniti. Luka Modrić trebao bi biti udarna igla Reala.

Nedjelja

Liverpool - Everton (17:15, SportKlub 1)

Veliki Liverpoolski derbi, utakmica uvijek s puno tenzija i nervoze. Everton je jako loše ušao u sezonu, no sad su se vratili tamo gdje i pripadaju. Nalaze se na šestom mjestu te ih od Redsa dijeli 11 bodova. Boje domaćina na Anfieldu će i ovaj put braniti Dejan Lovren, koji se nakon oporavka od ozljede ustalio u prvoj momčadi. Ova utakmica će donijeti novog vladara Liverpoola u narednih nekoliko mjeseci. "Karamele" za pobjedu nad mrskim rivalima ne znaju već osam godina, a derbiji često znaju završiti remijem.

Arsenal - Tottenham (15:05, SportKlub 1)

Dva sata ranije, 350 kilometara dalje od Liverpoola će se za sjeverni London na Emiratesu boriti Arsenal i Tottenham. Spursi su u zadnjim sezonama pokazali dominaciju nad topnicima, no ovaj put je razlika između njih samo tri boda. Veliku borbu će voditi dva najbolja strijelca lige Harry Kane i Aubameyang, a u zadnjem njihovom dvoboju, vlast u sjevernom Londonu je potvrdio Tottenham.

Roma - Inter (20:30, Arena 3)

Usporeno je "vučica" ušla u sezonu te se i dalje još traže. Inter, s druge strane, igra jako dobro. Imaju samo tri poraza nakon 13 kola, a ova utakmica će ujedno biti i vatreno krštenje za Belgija Radju Nainggolana koji u zadnjih par mjeseci baš i nije najpoželjnija osoba u Rimu. Belgijac je ovo ljeto prešao u Inter upravo iz Rome, što nije baš najbolje sjelo navijačima domaće momčadi. Zadnji njihov derbi završio je neriješeno, a i ovaj danas će sigurno biti tvrd i igrat će se na "nož". Ivan Perišić i Marcelo Brozović trebali bi se standardno naći u prvoj postavi, dok je Šime Vrsaljko ozlijeđen.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • OS98netko 01.12.2018.

    Za vasu informaciju osijek je vec preskocio rijeku

  • 01.12.2018.

    Ajmo Osječeee, aleee! Navijam za Dinamo, ali zašto Osijek? Zato što znam da Osijek neće stići Dinama, a što se tiče Rijeke?! O tome bi se već dalo raspravljati. Rijeka je klasa iznad Osijeka, samo okolnosti su takve da je Osijek ispred na tablici. Ajmo Osječe, aleee! Grad na Dravi, danas slavi! Ajmoo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare