Obavijesti

Sport

Komentari 6

Obračun Rome i Intera, bitka za sjeverni London i Liverpool

Obračun Rome i Intera, bitka za sjeverni London i Liverpool
1

Veliki obračuni čekaju nas ovaj vikend. Tko će osvojiti bitku za Liverpool, može li Rijeka srušiti Osijek na Gradskom vrtu i preskočiti ih na tablici, hoće li se Real izvući iz krize. Odgovore ćemo dobiti u subotu i nedjelju...

VIDEO

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, red je došao na vikend koji je prepun nogometnih derbija. Rijeka predvođena Bišćanom gostuje u Osijeku, Arsenal i Tottenham će voditi bitku za sjeverni London, dok će na Anfieldu istrčati mrski rivali Liverpool i Everton. Stoga, daljinski u ruke i nogometni vikend može započeti. Ionako je vani hladno.

Subota

Rijeka - Osijek (15 sati, Arena 3)

U sjajnoj formi se nalaze Riječani koji su potpuno izašli iz krize koja ih je pogodila početkom jeseni. Igor Bišćan preporodio je momčad, u zadnjih pet kola su uspjeli četiri puta pobijediti, a u zadnjem kolu nastradao je Dinamo. Bišćanova družina opet sije strah travnjacima HNL-a, a danas će u derbiju kola gostovati kod Osijeka. Zekićeva momčad pruža nešto slabije partije u odnosu na početak sezone, no pobjedom nad Rijekom preskočili bi Lokomotivu i došli na drugo mjesto. S druge strane, Rijeka bi s nova tri boda preskočila Slavonce i stigla na treće mjesto s istim brojem bodova kao i Lokosi. Sve u svemu, bit će to sjajna utakmica u Gradskom vrtu. 

Real Madrid - Valencia (20:45, SportKlub 1)

Real i dalje muku muči u La ligi. U prošlom kolu ih je Eibar razbio sa 3-0, a Madriđani danas na Bernabeuu traže iskupljenje protiv uvijek neugodne Valencije. Real u zadnjih pet kola ima čak tri poraza, a pobjeda bi barem nešto smanjila nervozu i priključila ih vrhu gdje im Barcelona trenutno bježi šest bodova. Valencia je spojila dvije pobjede i ne treba ih podcijeniti. Luka Modrić trebao bi biti udarna igla Reala.

Nedjelja

Liverpool - Everton (17:15, SportKlub 1)

Veliki Liverpoolski derbi, utakmica uvijek s puno tenzija i nervoze. Everton je jako loše ušao u sezonu, no sad su se vratili tamo gdje i pripadaju. Nalaze se na šestom mjestu te ih od Redsa dijeli 11 bodova. Boje domaćina na Anfieldu će i ovaj put braniti Dejan Lovren, koji se nakon oporavka od ozljede ustalio u prvoj momčadi. Ova utakmica će donijeti novog vladara Liverpoola u narednih nekoliko mjeseci. "Karamele" za pobjedu nad mrskim rivalima ne znaju već osam godina, a derbiji često znaju završiti remijem.

Arsenal - Tottenham (15:05, SportKlub 1)

Dva sata ranije, 350 kilometara dalje od Liverpoola će se za sjeverni London na Emiratesu boriti Arsenal i Tottenham. Spursi su u zadnjim sezonama pokazali dominaciju nad topnicima, no ovaj put je razlika između njih samo tri boda. Veliku borbu će voditi dva najbolja strijelca lige Harry Kane i Aubameyang, a u zadnjem njihovom dvoboju, vlast u sjevernom Londonu je potvrdio Tottenham.

Roma - Inter (20:30, Arena 3)

Usporeno je "vučica" ušla u sezonu te se i dalje još traže. Inter, s druge strane, igra jako dobro. Imaju samo tri poraza nakon 13 kola, a ova utakmica će ujedno biti i vatreno krštenje za Belgija Radju Nainggolana koji u zadnjih par mjeseci baš i nije najpoželjnija osoba u Rimu. Belgijac je ovo ljeto prešao u Inter upravo iz Rome, što nije baš najbolje sjelo navijačima domaće momčadi. Zadnji njihov derbi završio je neriješeno, a i ovaj danas će sigurno biti tvrd i igrat će se na "nož". Ivan Perišić i Marcelo Brozović trebali bi se standardno naći u prvoj postavi, dok je Šime Vrsaljko ozlijeđen.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...